Lemiama dvikova vyks Pirėjuje.

Optimistiškai 4:0 rungtynes pradėję monakiečiai netrukus sulaukė grėsmingo atsako – per kelias minutes svečiai spurtavo ir išsiveržė į priekį 6:12.

Vis dėlto pirmą kėlinį rezultatą sugebėjęs išlyginti (19:19) „Monaco“ vėl perėmė iniciatyvą ir įgijo 4 taškų persvarą (27:23). Pastaroji greitai ištirpo, o svarstyklės vėl pakrypo „Olympiakos“ krepšininkų naudai, kurie įpusėjus dvikovai pirmavo 38:42.

Ir po didžiosios pertraukos rungtynių eiga panašėjo į amerikietiškus kalnelius, kur bet kurį Pirėjo ekipos mėginimą pabėgti lydėjo „Monaco“ žaidėjų spurtas ir sugrąžinta intriga. Transliacijos žiūrovai dar galėjo pasimėgauti ir emocinga Bruklino „Nets“ žvaigždės K. Duranto reakcija, kai puolime sėkmingai sužaisdavo buvęs jo komandos draugas Mike'as Jamesas.


M. Jameso ir W. Thomaso tandemo įkvėpti aikštės šeimininkai surengė spurtą ir paskutinio ketvirčio pradžioje jau pimravo 70:61. Vis dėlto Pirėjo ekipa baltos vėliavos nekėlė ir likus žaisti 4 min. rezultatą išlygino 74:74.

Atkaklioje kovoje taškas į tašką pergalingą metimą atliko Dwane'as Baconas, išvedęs aikštės šeimininkus į priekį 78:77. „Olympiakos“ dar surezgė dvi atakas, tačiau pataikyti į krepšį nesugebėjo.

D. Motiejūnas nugalėtojams per 15 min. pelnė 5 taškus (2/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškis, 1/1 baudos), atkovojo 2 kamuolius, perėmė kamuolį, dukart suklydo, prasižengė 4 kartus ir surinko 2 naudingumo balus.

Monaco“: Dwayne'as Baconas 21, Mike'as Jamesas 18, Willas Thomasas 16, Donta Hallas 14 (10 atk.k.), Donatas Motiejūnas 5.

Olympiakos“: Kostas Sloukas 19, Saša Vezenkovas 17, Kostas Papanikolaou 13, Moustapha Fallas 11, Tyleris Dorsey 7.


Jau anksčiau į finalo ketverto turnyrą prasibrovė Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ klubai.

Čempionų titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ komanda ketvirtfinalio serijoje 3-1 įveikė Milano „Armani“, o Madrido „Real“ sausu serijos rezultatu 3-0 nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“.

Eurolygos finalo ketverto pusfinalyje Ergino Atamano kariauna susigrums su Pirėjo „Olympiacos“ / „Monaco“, o Madrido „Real“ stos į dar vieną akistatą su „Barcelona“ / Miuncheno „Bayern“.

Finalo ketvertas Belgrade vyks gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją