Lemiamos penktosios ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos Barselonoje.

„Barcelona“ komandai jau antrus metus iš eilės reikia penkių rungtynių ketvirtfinalyje, kad prasibrautų į Eurolygos finalo ketvertą. Pernai Š. Jasikevičiaus auklėtiniams nervus tampė Sankt Peterburgo „Zenit“.

Nuo pat rungtynių pradžios „Bayern“ žaidėjai stebino gynybiniais sugebėjimais – katalonai ne tik pamesdavo kamuolius ar nepataikydavo iš dėkingų padėčių, bet ir vieną po kitos rinko pražangas puolime.

Tai gerokai išmušė iš vėžių Š. Jasikevičiaus auklėtinius, kurie po pirmo kėlinio atsiliko 12:18. Pridėję daugiau spaudimo atakoje, vietos sirgalių palaikoma Miuncheno komanda netrukus turėjo 12-os taškų persvarą (17:29).

Tik Alexo Abrineso 5 iš eilės pelnyti taškai „apramino“ aikštės šeimininkus, tačiau „Barcelonos“ problemų neišsprendė – įpusėjus dvikovai svečiai atsiliko 25:36.

Po didžiosios pertraukos katalonai buvo pasiųsti į gilų nokdauną – daugiau nei 5 min. negalėjo pelnyti nė taško, kol tritaškį šiaip ne taip įrideno Nikola Laprovitolla. Tačiau atgimimo svečiams tai nereiškė.

Lyg ant sparnų aikštėje skraidę Andrea Trinchieri auklėtiniai prieš prasidedant paskutiniam ketvirčiui turėjo 19-os taškų persvarą (31:50). Nedidele vilties kibirkštimi tapo Brandono Davieso taiklus metimas vienu lietimu per 0,4 sek.


Per paskutinį kėlinį „Barcos“ puolimas atrodė taip ir neužsives, tačiau per paskutines minutes taiklūs Roko Jokubaičio ir Alexo Abrineso metimai apkarpė skirtumą iki 7 taškų (52:59). Tačiau daugiau išpešti katalonams nepavyko.

R. Jokubaitis per 17 minučių surinko 8 taškus (1/3 dvitaškiai, 2/3 tritaškiai, 0/1 baudos), atkovojo 3 kamuolius, atliko 3 rezultatyvius perdavimus, kartą suklydo ir surinko 8 naudingumo balus.

Bayern“: Nickas Weileris-Babbas 12, Vladimiras Lučičius 8, Deshaunas Thomas ir Augustine'as Rubitas po 7.

Barcelona“: Alexas Abrinesas 12, Rokas Jokubaitis 8, Nikola Mirotičius 7, Sertačas Šanli, Nicolas Laprovittola ir Kyle'as Kuričius po 5.

„Barcelona“ itin prastai metė dvitaškius (9/23 – 39 proc.) ir tritaškius (5/29 – 17 proc.) bei pralaimėjo kovą dėl kamuolių 37:42.

Jau anksčiau į finalo ketverto turnyrą prasibrovė Stambulo „Anadolu Efes“ ir Madrido „Real“ klubai.

Čempionų titulą ginanti Stambulo „Anadolu Efes“ komanda ketvirtfinalio serijoje 3-1 įveikė Milano „Armani“, o Madrido „Real“ sausu serijos rezultatu 3-0 nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“.

Eurolygos finalo ketverto pusfinalyje Ergino Atamano kariauna susigrums su Pirėjo „Olympiacos“ / „Monaco“, o Madrido „Real“ stos į dar vieną akistatą su „Barcelona“ / Miuncheno „Bayern“.

Finalo ketvertas Belgrade vyks gegužės 19-21 dienomis.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)