Paskutinį tašką ketvirtfinalyje „Anadolu Efes“ padėjo namuose palauždamas Milano „Olimpia“ 75:70 ir laimėdamas seriją 3-1.

Į finalo ketverto turnyrą Turkijos čempionai iškopė trečią kartą paeiliui.

„Didžiuojuosi šia komanda, nes ji privertė Turkiją vėl pamilti krepšinį. Paskutines 9-erias ar 10 rungtynių žaidėme sausakimšoje arenoje, net aš pats negalėjau gauti bilietų savo draugams ir kolegoms. Žmonėms patinka žiūrėti į „Anadolu Efes“, patinka vaikams ir jaunimui. Manau, tai – didžiausias mūsų pasiekimas“, – po pergalės džiūgavo E. Atamanas.

Ir šįkart treneris nepraleido progos pademonstruoti neribotą pasitikėjimą savimi.

E. Atamanas prisiminė sausį vykusias rungtynes svečiuose pas praėjusio sezono vicečempionę „Barcelona“ ekipą, kuomet jis vietos publikos pasitenkinimui buvo išvarytas iš aikštės.

Taip paprastai palikti mūšio lauko turkas nenorėjo ir gestikuliuodamas bandė priminti švilpiantiems žiūrovams, jog praėjusį finalą su „Barcelona“ laimėjo jo komanda.

„Pamenate tas rungtynes Barselonoje, kai buvau pašalintas ir labai supykau. Tuomet iškėliau kumščius, nes galvojau, kad buvau išvarytas nepagrįstai. Po to sulaukiau daug kritikos, visi baisėjosi, klausė, ar taip galima elgtis. Bet niekas nesuprato, ką norėjau pasakyti. Ta žinutė kaip tik ir buvo skirta šiai dienai – tegul „Barcelona“ laukia mūsų. Tikiuosi, finale žaisime būtent su jais“, – pareiškė E. Atamanas.

Tuo metu „Olimpia“ vairininkas Ettore Messina apgailestavo dėl svarbiausiu sezono metu komandą užklupusių traumų – ketvirtadienio rungtynes vėl praleido Malcolmas Delaney, Nicolo Melli, Trey Kellis, taip pat dėl teigiamo dopingo testo suspenduotas Konstantinos Mitoglou.

Tiesa, gelbėti komandą bandė į rikiuotę grįžęs Luigi Datome, pelnęs 21 tašką, bet veterano pastangų nepakako.

Anot E. Messinos, tokiomis aplinkybėmis labiau pasispardyti Italijos ekipa galimybių neturėjo.

Tačiau ateityje jos turėtų išaugti. Sportando iškart po rungtynių pranešė apie „Olimpia“ pasiektą susitarimą su Kevinu Pangosu.

Praeityje žaisdamas Kauno „Žalgiryje“ Eurolygos žvaigžde tapęs kanadietis turėtų papildyti Milano klubą kitame sezone.

Klivlando „Cavaliers“ gretose NBA lygoje neįsitvirtinęs 29-erių įžaidėjas žiemos pabaigoje buvo sukirtęs rankomis su Maskvos CSKA, bet taip ir neatvyko į Rusiją dėl karo Ukrainoje.

Milane jis turėtų pakeisti M. Delaney, vasarą baigsis ir Sergio Rodriguezo sutartis.

Kevinas Pangosas (kairėje), Chaundee Brownas

Primename, kad „Anadolu Efes“ Eurolygos pusfinalyje susikaus su Pirėjo „Olympiakos“ ir „Monaco“ poros nugalėtoju. Šioje serijoje 2-1 pirmauja Graikijos klubas.

„Barcelona“ analogiškai diktuoja sąlygas serijoje su Miuncheno „Bayern“. Šios poros nugalėtojai dėl vietos finale varžysis su Madrido „Real“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją