E. Šeškus varžovų pyktį sukėlė paskutiniu dėjimu iš viršaus į krepšį – per paskutines sekundes nieko nedengiamas krepšininkas nusivarė kamuolį varžovų krepšinio link ir pelnė 100-ąjį tašką.

Pagal nerašytas taisykles aikštėje per paskutines sekundes stipriai pirmaujanti komanda nerengia atakos, nes tai yra laikoma nepagarbos ženklu. Negana to, užsivedęs E. Šeškus demonstratyviai atsisuko į Prienų ekipos atsarginių žaidėjų suolelį ir kažką pasakė.

Nuo pastarojo pakilę Prienų ekipos žaidėjai, o ypač Jovanas Kljajičius skubėjo kibti E. Šeškui į atlapus. Tiesa, Prienų ekipos legionierių sustabdė tvirtai už rankos pagriebęs vyresnysis Šeškus.

Savo poelgį E. Šeškus vėliau paaiškino „Instagram“ socialiniame tinkle.

„Myliu ir gerbiu Prienų miestą ir šitą komandą, bet šiuo dėjimu norėjau parodyti, kad negerbiu daugumos Prienų žaidėjų, kurie dabar žaidžia už mano gimtąjį miestą. Būtent po dėjimo atsisukau į jų suolelį ir pasakiau, kad man gėda, kai tokie žaidėjai, kurie nesistengia dėl pergalių, žaidžia už mano gimtą miestą“, – rašė E. Šeškus. – Važiuodavau kiek galiu per laisvas dienas į Prienų areną žiūrėti jų rungtynių, palaikydavau ir norėdavau, kad jie laimėtų, bet kai matai, jog dauguma (tikrai ne visi) žaidėjų juokiasi ant suolelio, nors rungtynes pralošinėja, tai parodo visišką nepagarbą Prienų žmonėms ir sirgaliams.“

Apie incidentą paklaustas spaudos konferencijoje po rungtynių V. Šeškus mojo ranka: „Durnas incidentas. Nurašiau šitą dalyką, nes 100-ąjį tašką pelnęs žmogus perka vakarienę. Ir viskas išėjo emociškai. Suprantu, jog yra susitarimai nemesti. Suprantu, kad Prienų komandai nesiseka. Nurašyčiau tai šimtajam taškui ir to susistumdymo gal nereikėjo rodyti.“

Jonavos komandos strategas teigė, kad jo sūnus visuomet labai palaikė Prienų komandą, bet negalėjo pakęsti ir priėmė emociškai, kad kai kurie tos komandos žaidėjai net pralaiminėdami sėdi ant suolo ir kikena.

Paklaustas, ką pasakė J. Kljajičiui, V. Šeškus teigė kvietęs legionierių eiti kartu: „Sakiau, eime, jei reikia, Edvinas atsiprašys, jei tave įžeidė. Epizodo nemačiau. Galvoju, kad tokios emocijos kartais reikalingos, kartais nereikalingos. Baigėsi, už pusės valandos visi užmirš.“

Prienų komandos vyriausiasis treneris Tomas Gaidamavičius nebuvo linkęs sureikšminti paskutinio epizodo. „Visi žinome tas nerašytas taisykles. Na padarė, supykom, pasiginčijome ir tiek“, – sakė jis.

„Labas GAS“ ekipai tai buvo finalinis sezono mačas – Prienų komanda lieka paskutinė „Betsafe-LKL“. Tuo tarpu jonaviečiams labai aktualu, kaip prieš Kauno „Žalgirį“ pasirodys Utenos „Uniclub Casino – Juventus“ (15-14).

Jei ši komanda pasieks netikėtą pergalę, ketvirtoje vietoje liks būtent Nedo Pacevičiaus auklėtiniai. Jei uteniškiai pralaimės, ketvirti liks „CBet“ vyrai.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)