J. Bolomboy buvo vienas iš būrio krepšininkų, palikusių Rusiją prasidėjus karui Ukrainoje, bei aiškiai pasakęs, jog grįžti atgal neketina.

„Atstokite nuo manęs! Juk sakiau, jog negrįšiu. Jūsų priemonės priversti žaidėjus daryti tai, ko norite jūs, yra grasinimai ir bandymai juos nubausti.

Sakėte man ir visai komandai, kad galime išvykti“, – krepšininkas rašė „Instagram“ socialiniame tinkle.


Krepšininko paskelbtame CSKA laiške matyti, jog klubas reikalauja grįžti ne vėliau kaip gegužės 1-ą dieną. Neigiamo atsakymo atveju, klubas žada imtis „teisinių priemonių“, kuriomis bus reikalaujama skirti krepšininkui baudą bei grąžinti dalį užmokesčio. Laišką pasirašo klubo viceprezidentė Furajeva.

J. Bolomboy 2021-2022 m. sezone per 23 rungtynes pelnydavo po 5,9 taško, atkovodavo po 4,1 kamuolio ir blokuodavo beveik po metimą per mačą (0,7).

Donecke gimęs J. Bolomboy turi Rusijos ir JAV pilietybes. Jis su CSKA 2020-aisiais buvo sudaręs sutartį iki 2022 metų vasaros.

Į J. Bolomboy situaciją sureagavo Rusijos krepšinio federacijos trenerių asociacijos atstovas Stanislavas Jeriominas, pareiškęs, kad Rusija pernelyg lengvai dalina pilietybę užsienio žaidėjams.

„Ir žaidėjas, ir klubas turi laikytis kontrakto įsipareigojimų. Pirmiausiai reikėtų atsižvelgti į sutartį. J.Bolomboy gimęs Ukrainoje, gali būti, kad tai yra jo atsisakymo žaisti priežastis. Mes pernelyg lengvai daliname Rusijos pilietybę. Ir gauname pseudorusus, – kalbėjo jis. – Kaip žaidėjas jis man patinka. O šiaip – kiekvienas turi teisę turėti savo nuomonę. Tiesiog reikia atidžiau žiūrėti, kas pas mus yra rusas, o kas – ne.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją