Geriausių sezonų žaidėjų penketuką, taip pat geriausiai besiginantį, jaunąjį bei labiausiai patobulėjusį žaidėją rinko visos lygos komandos.

Į geriausių sezono žaidėjų penketuką pateko vidurio puolėjas Šarūnas Beniušis (Marijampolės „Sūduva-Mantinga“), gynėjai Ignas Razutis („Telšiai“) ir Aurimas Urbonas („Sūduva-Mantinga“) bei puolėjai Mantas Ruikis („Gargždai“) ir Oskaras Pleikys (Klaipėdos „Neptūnas-Akvaservis“).

Jie buvo apdovanoti „7bet-NKL“ įsteigtais prizais.

Šarūnas Beniušis buvo išrinktas reguliariojo sezono naudingiausiu krepšininku. Jis vidutiniškai rinko po 15,8 takšo, 6,1 atkovoto kamuolio ir 20,4 naudingumo balo, o Marijampolės ekipa reguliariajame sezone užėmė pirmąją vietą.

Š. Beniušiui buvo įteiktas „Topo centro“ įsteigtas prizas.


O. Pleikys reguliariajame sezone rinko po 15,8 taško ir 10,8 sugriebto kamuolio, Mantas Ruikis – po 15,1 taško, Aurimas Urbonas – po 8,9 taško, 4,6 atkovoto kamuolio ir 7 rezultatyvius perdavimus, Ignas Razutis – po 10,2 taško ir 5,7 rezultatyvius perdavimus.

I. Razutis taip pat buvo išrinktas geriausiai besiginančiu krepšininku. Jis perimdavo po 2,1 kamuolio. Plungiškis geriausiai besiginančio žaidėjo apdovanojimą laimėjo ir 2021 bei 2019 metais.

Geriausiu jaunuoju krepšininku (gimę 2002 m. ir vėliau) buvo išrinktas Kauno „Žalgirio-2“ vidurio puolėjas 17-metis Motiejus Krivas, kuris šį sezoną vidutiniškai pelnė po 10,9 taško, atkovojo po 7,2 kamuolio, blokavo po 1,4 metimo ir įsirašė po 14,7 naudingumo balo.


Labiausiai patobulėjusiu lygos krepšininku išrinktas „Neptūno-Akvaservis“ krepšininkas Oskaras Pleikys, kuris pateko ir į geriausių žaidėjų simbolinį penketuką.

I. Razučiui, M. Krivui ir O. Pleikiui buvo įteikti „Topo centro“ įsteigti prizai.

Puolėjas praėjusį sezoną rinko po 11,3 taško, 8,3 atkovoto kamuolio ir 16 naudingumo balų, o šį sezoną krepšininko rodikliai pakilo iki 15,8 taško, 10,8 sugriebto kamuolio ir 22,3 naudingumo balo.

Geriausiu 2021-2022 metų sezono teisėju tapo Mantas Butvilas. Jam buvo įteiktas „Topo centro“ įsteigtas prizas.

Primename, jog finalo ketverto MVP tapo „Gargždų“ įžaidėjas Mindaugas Stašys. Jam atiteko „Paskolų klubo“ įsteigtas prizas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją