Klubo pranešime žiniasklaidai nurodoma, jog dar iki sandorio užbaigimo buvo įsteigta nauja grupės įmones apjungianti bendrovė „Žalgiris group“.

Ji kontroliuos likusias organizacijos įmones, tokias kaip „Kauno Žalgirio“ futbolo klubas, atributikos platintojų bendrovė „Delegatai“ (Žalgirisshop.lt), Kauno „Žalgirio“ Garbės Klubas ir kt.

Įvairiuose objektų operavimo konkursuose ir toliau dalyvaus „Žalgirio“ areną valdanti bendrovė „Kauno arena“.

„Tesonet“ iš P. Motiejūno įsigijo 25 proc. „Žalgiris Group“ akcijų, o prie pastarosios valdybos prisijungia vienas iš „Tesonet“ valdybos narių Jonas Karklys.

Likusi akcijų dalis – 75 proc. – lieka P. Motiejūno rankose.

Skelbiama, kad buvęs „Žalgirio“ akcininkas ir komandos legenda Arvydas Sabonis pakviestas tapti „Žalgirio“ garbės prezidentu.

Remiantis pranešimu, kad naujieji akcininkai koncentruosis į klubo komercinės veiklos plėtrą, verslo auginimą bei inovacijų kūrimą.

„Žalgirio“ organizacija per paskutinius kelerius metus įrodė, kad gali pasiekti gerų rezultatų sporto versle ir su stipria vadybos komanda plėsti komercinius projektus. Dabar prisijungus strategiškai stipriam partneriui su vertinga tarptautine patirtimi, įgyvendinsime dar didesnius planus. „Tesonet“ investuos į mūsų verslo modelį ir suteiks galimybes augti ir užsidirbti daugiau pinigų patiems, juos reinvestuojant į stipresnę komandą“, – apie sandorio esmę kalbėjo P. Motiejūnas.

„Dabartinė „Žalgirio“ vadybos komanda – teisingo požiūrio partneriai, kurie kelia sau aukščiausius tikslus ir demonstruoja puikius verslo rezultatus. Suvienijus šį sporto verslo ir „Tesonet“ atsineštas IT žinias bei tarptautinių prekės ženklų kūrimo patirtį, kartu įgyvendinsime ambicingus planus. Ateiname inovuoti bei kurti skaitmeninę transformaciją. Naudodami moderniausias technologijas suteiksime sirgaliams unikalią patirtį ir galimybę pasijusti komandos dalimi.

Taip pat padėsime „Žalgiriui“ generuoti papildomus pajamų srautus, kurių neribos arenų vietų skaičius ar valstybių sienos, o gautos lėšos vėliau bus naudojamos komandos formavimui bei infrastruktūros tobulinimui“, – teigė T. Okmanas.

Tomas Okmanas

Prieš mėnesį „Žalgiris“ kartu su „Tesonet“ įkūrė sporto ir technologijų startuolį „Žalgiris Ventures“.

Sporto vadybos srityje bendradarbiaujant su inovacijų kūrėjais ir naudojant naujas technologijas bus didinamas darbo našumas, vykdomas geresnis duomenų surinkimas bei analizė, rašoma pranešime žiniasklaidai.

Tai leis priimti protingesnius, greitesnius ir efektyvesnius sprendimus treniruojant komandą. Naujas technologijas numatoma pasitelkti ir sportininkų sveikatai prižiūrėti.

Dar viena vystymo kryptis – aistruolių patirties gerinimas, naudojant modernius sprendimus ir technologijas, įskaitant ir turinio platformos „Žalgiris Insider“ plėtojimą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją