Europos taurės išsišokėlių Panevėžio „Lietkabelio“ krepšininkų kelionė tarptautinėje arenoje šį sezoną baigėsi trečiadienį. Nenado Čanako auklėtiniai išvykoje po atkaklios kovos 67:75 (14:18, 20:21, 18:17, 15:19) nusileido S. Scariolos treniruojamai Bolonijos „Virtus“ (Italija) ekipai.

„Virtus“ Europos taurės ketvirtfinalyje susikaus su Ulmo „Ratiopharm“ (Vokietija) krepšininkais, kurie netikėtai 79:73 eliminavo A grupės nugalėtoją „Juventut“.

„Stengiamės, kad žaidėjai kuo greičiau apsiprastų vieni su kitais, atsirastų ryšys kaip, pavyzdžiui, tarp Tornike Šengelijos irMamo Jaiteho. Tikiu, kad jei ir toliau taip dalinsime perdavimus, žaisime kaip komanda, anksčiau ar vėliau metimai pasieks tikslą, – kalbėjo S. Scariolo. – Sunku nepastebėti, kad puikiai reguliariajame sezone žaidusios komandos patyrė fiasko šiame aštuntfinalio etape. Džiaugiuosi, kad mums pavyko to išvengti, nors galėjome pergalę užsitikrinti ir anksčiau.“

Anot stratego, kitas jų laukiantis varžovas bus dar kietesnis riešutėlis nei „Lietkabelis“: „Ulmo komanda iškovojo dvi sensacingas pergales Europos taurėje ir Vokietijos lygoje, tad tikrai turės daug pasitikėjimo savimi. Mes turime būti tam pasirengę.“

Grįždamas prie trečiadienio rungtynių jis pastebėjo, kad realizuoti baudų metimai ir tritaškiai galėjo „Virtus“ komandai užtikrinti ramesnį gyvenimą dvikovos pabaigoje. „Tačiau žaidėjų nusiteikimu esu patenkintas. Tai nėra „PlayStation“ žaidimas, varžovai gali pridaryti daug bėdos“, – sakė S. Scariolo.

Savo ruožtu „Lietkabelio“ vyriausiasis treneris Nenadas Čanakas pripažino, kad pernelyg daug klydo: „22 klaidos yra per daug žaidžiant su tokia komanda kaip „Virtus“. Dėl tam tikrų priežasčių nebuvo agresyvūs. Pirmoje rungtynių dalyje nemetėme nė vieno baudos metimo. Visa tai sudėjus sunku tikėtis pergalės kovojant su Bolonijos ekipa. Sveikinu ir linkiu „Virtus“ komandai sėkmės.“

Europos taurės ketvirtfinalio poros:

  • Ulmo „Ratiopharm“ (8) – Bolonijos „Virtus“ (4)
  • „Levallois“ (3) – „Valencia“ (2)
  • „Gran Canaria“ (1) – Andoros „MoraBanc“ (4)
  • „Cedevita Olimpija“ (3) – „Frutti Extra“ (7)


Ketvirtfinalio rungtynės bus žaidžiamos balandžio 26-27 dienomis. Bilietą į pusfinalį iškovos šiose porose laimėjusios komandos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją