„Monaco“ pirmąjį kėlinį sužaidė puikiai, laimėdami 10 minučių atkarpą kone dvigubai 15:8. Tačiau tuomet vietos sirgalių įkvėpti „Olympiakos“ žaidėjai spurtavo 14:2 ir perėmė iniciatyvą į savo rankas.

Po didžiosios pertraukos aikštės šeimininkai apsukų nemažino ir skirtumą padidino iki dviženklio, o po trijų kėlinių ėmė grasinti triuškinimu – 50:36.

Paskutinį kėlinį suregzti šturmo svečiams nepavyko ir „Olympiakos“ šventė užtikrintą pergalę.

Pirėjo komandai pavyko sukaustyti varžovus geležinėje gynyboje – „Monaco“ per antrąjį ir trečiąjį kėlinius pelnė kartu sudėjus 21 tašką.

Antrąsias serijos rungtynes komandos žais penktadienį Pirėjuje, o kitą savaitę dukart susigrums Monake.

Vienas blankiausių rungtynių šį sezoną Eurolygoje sužaidė D. Motiejūnas. Lietuvis per 17 min. pelnė 2 taškus (1/3 dvitaškiai, 0/1 tritaškiai), atkovojo 4 kamuolius, dukart suklydo, gavo bloką, dukart prasižengė ir surinko -1 naudingumo balą.

Olympiakos“: Georgios Printezis ur Shaquielle McKissicas po 12, Thomas Walkupas 11, Kostas Sloukas (6 rez.p.) ir Saša Vezenkovas po 10.

Monaco“: Mike'as Jamesas ir Donta Hallas po 10, Parisas Lee 9, Willas Thomas 7.

Pirėjuje buvo pagerbtas Vassilis Spanoulis – ilgametis „Olympiakos“ ir Graikijos rinktinės žaidėjas įrašytas į Eurolygos legendų sąrašą.

Pergalingai atkrintamąsias Eurolygos varžybas pradėjo ir Madrido „Real“. Pablo Laso auklėtiniai trečiadienį namie 84:74 (25:19, 22:19, 18:18, 19:18) nugalėjo Tel Avivo „Maccabi“ krepšininkus ir serijoje iki trijų pergalių pirmauja 1-0.

„Real“ daugiausiai naudojosi taikliais tolimais metimais ir tai pasiteisino – tritaškius pataikė net 55 proc. taiklumu (16/29).

Kitas rungtynes komandos žais penktadienį Madride, o kitą savaitę serija kelsis į Tel Avivą.

Real“: Fabienas Causeuras 20, Gerschonas Yabusele 15, Rudy Fernandezas 12, Adamas Hanga ir Nigelis Williams-Gossas po 11, Alberto Abalde 6.

Maccabi“: Scottie Wilbekinas 20, Romanas Sorkinas 12, Jamesas Nunnally 11, Jalenas Reynoldsas 10.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją