Dvikovos pradžioje „Lietkabelis“ išsiveržė į priekį 8:2, tačiau tuomet „Virtus“ žvaigždės privertė klysti svečius ir surengė spurtą 14:0. Svečiai per pirmąsias 10 minučių suklydo net 7 kartus.

Tik Vytenio Lipkevičiaus fantastiškas tritaškis paskutinę pirmo kėlinio sekundę iš kitos aikštės pusės leido kiek atgauti pusiausvyrą (14:18).


Aikštės šeimininkai padidino savo persvarą iki dviženklio (20:30), tačiau panevėžiečiai netrukus vėl ėmė kvėpuoti varžovams į nugarą. Įpusėjus rungtynėms „Lietkabelis“ atsiliko 34:39.

Po didžiosios pertraukos S. Scariolo auklėtiniai mėgino pasiųsti Lietuvos klubą į nokdauną, skirtumą padidindami iki 14 taškų (34:48), tačiau kovingasis „Lietkabelis“ sugebėjo vėl sugrąžinti intrigą ir ketvirtą kėlinį pradėjo atsilikdamas tašku – 55:56.

Vieni iš favoritų laimėti Europos taurę paskutinį kėlinį žaidė drausmingai, kontroliavo situaciją aikštėje, vertė svečius klysti ir galiausiai šventė pergalę.

Labiausiai „Lietkabeliui“ koją kišo klaidos, jų panevėžiečiai padarė net 22 („Virtus“ – 16).

Lietkabelis“: Gediminas Orelikas 12 (4/6 triitaškiai), Nikola Radicevičius 12, Gabrielius Maldūnas 10, Panagiotis Kalaitzakis ir Vytenis Lipkevičius po 8, Džordže Gagičius 7, Kristupas Žemaitis ir Dovydas Giedraitis po 5.

Virtus“: Mamas Jaitehas 20, Kyleas Weemsas 13, Jakarras Sampsonas 11, Marco Belinelli 8, Tornike Šengelija 7 (8 rez.p.), Danielis Hackettas 6, Milošas Teodosičius ir Kevinas Hervey po 5.

"Virtus" - "Lietkabelis". Rungtynių statistika

Panevėžiečiai ne pirmą kartą įrodinėja savo pajėgumą šį sezoną sezoną. Per reguliarųjį sezoną N. Čanako auklėtiniai skriaudė tokias komandas kaip Badalonos „Joventut“ ir Belgrado „Partizan“.

Tai, kad netikėtumų tokio formato varžybose, kuriose viską lemia vienas mačas, galima pažerti, parodė ir antradienio rungtynės Ispanijoje, kuriose vos aštuntoje B grupės vietoje likusi Ulmo „Ratiopharm“ ekipa iš Vokietijos 79:73 įveikė A grupės nugalėtoją „Juventut“.

„Lietkabelis“, sėkmės trečiadienį atveju, kitame etape būtų susikovęs būtent su Ulmo atstovais – maža to, vokiečius būtų priėmęs savo arenoje. Dabar tai padarys Bolonijos „Virtus“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)