„Virtus“ ekipa B grupėje pasiekė 11 pergalių ir kiek netikėtai liko tik ketvirtoje pozicijoje, nors jai buvo prognozuojama pozicija tarp dviejų stipriausių komandų.

„Virtus“ neslepia ambicijų žaisti Eurolygoje ir praėjusiame sezone atvirai deklaravo tikslus žengti į pajėgiausią turnyrą Europoje, bet kelią italams pastojo Kazanės UNIKS ekipa, kuri eliminavo Bolonijos klubą pusfinalyje.

Prieš dvikovą su svečiais iš Panevėžio „Virtus“ strategas Sergio Scariola akcentavo „Lietkabelio“ stiprybes.

„Turime būti ypač susikaupę, gerbti varžovus ir jų fiziškumą, konkurencingumą bei kompaktiškumą. Varžovai daug metų dirba su tuo pačiu treneriu, yra disciplinuoti ir turi gerai organizuotą žaidimo sistemą.

„Lietkabelis“ turi daug gerai tritaškius pataikančių žaidėjų, taip pat kietai žaidžiančius aukštaūgius.

Puikiai žinome, jog mums prireiks gerų rungtynių, jog įveiktume šiuos varžovus, tuo pačiu esame labai motyvuoti, žaisime palaikomi savų sirgalių.

Tikrai norime gerai pasirodyti ir dėti pirmą žingsnį Europos taurės link“, – prieš dvikovą kalbėjo S. Scariola.

Europos taurėje „Virtus“ patenka į kelis penketukus pagal svarbiausius komandinius rodiklius: penkta pagal naudingumo balus (98.5) ir įmetamus taškus (84,4), yra trečia pagal įmetamus dvitaškius (22,4) bei pirmauja pagal rezultatyvius perdavimus – 22,4 per mačą.

„Virtus“ pernai „sausai“ laimėjo Italijos lygos finalo seriją prieš Milano „Olimpia“ ekipą. Šiame sezone „juodieji“ lenkia Eurolygos komandą ir reguliariajame sezone – pirmauja su 23 pergalėmis ir vos 3 pralaimėjimais, kai oponentai turi 2 pergalėmis mažiau.

Jeigu „Lietkabelis“ įveiks „Virtus“, ketvirtfinalyje susitiks su Ulmo „Ratiopharm“.

Kol kas svarbiausias sezono rungtynes „Lietkabelis“ pradės trečiadienį, 21.45 val. Lietuvos laiku.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją