Europos taurės išsišokėlių laukia aštuntfinalio dvikova svečiuose su galingąja Bolonijos „Virtus“ kariauna, kuri yra tvirta ne tik šios poros, bet ir viena rimčiausių viso turnyro favoričių.

Tiesa, kad stebuklų būna panevėžiečiai įrodinėjo visą reguliarųjų sezoną, kai skriaudė tiek Badalonos „Joventut“, tiek Belgrado „Partizan“ komandas.

Tai, kad netikėtumų tokio formato varžybose, kuriose viską lemia vienas mačas, galima pažerti parodė ir antradienio rungtynės Ispanijoje, kuriose vos aštuntoje B grupės vietoje likusi Ulmo „Ratiopharm“ ekipa iš Vokietijos 79:73 įveikė A grupės laimėtoją „Juventut“.

Beje, šis rezultatas reiškia, kad „Lietkabelis“, sėkmės trečiadienį atveju, kitame etape susikautų būtent su Ulmo atstovais – maža to, vokiečius priimtų savo arenoje.

„Na, mūsų tikslas buvo patekti į atkrintamąsias, į aštuntuką grupėje. Jį mes įvykdėme su kaupu ir užėmėme penktą vietą. Taip, žinome, kad ptritrūko vienos pergalės, tik kelių metimų, kad būtume buvę ketvirti ar net treti ir atkrintamosiose turėtumėme namų pranašumą.

Apetitas kyla bevalgant. Gaila, kad taip įvyko ir mums nepavyko iškovoti tos trečios ar ketvirtos pozicijos, tačiau esame tikrai patenkinti savi pasirodymu. Ir nesiruošiame sustoti. Žinome „Virtus“ komandą, jos biudžetą, kuris yra vienas didžiausių visoje Europos taurėje, ir sudėtį, kurios tikriausiai užtektų dviem turnyro komandoms.

Nepamirškime ir trenerio, kuris yra pasaulio čempionas. Bet mums tai turėtų būti dar didesnė motyvacija žaisti su tokio aukšto lygio krepšininkais. Galų gale, tai yra vienos rungtynės, o jose gali daug kas nutikti. Mes tikrai nepasitenkiname tuo, kad pasiekėme aštuntfinalį. Esame susikaupę ir nusiteikę“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pasakojo „Lietkabelio“ direktorius Martynas Purlys.

Panevėžio ekipos vadovas pasisakė ir apie turnyro formatą, kai ištęstame reguliariajame sezone tenka sužaisti du ilgus ratus (iš viso 18 rungtynių), o lemiamame etape – atkrintamosiose – viską sprendžia ne serijos, o viena akistata.

„Aš manau, kad šitas formatas yra įdomus. Jis paimtas iš NCAA, kur atkrintamosios vyksta pagal panašų principą. Taip, yra savų pliusų ir savų minusų. Komandos savo sėkmingą pasirodymą reguliariajame sezone gali užbraukti pralaimėdama vienas rungtynes. Tačiau tuo turnyras ir žavus. Galima sakyti, kad čia yra išplėstinis Finalo ketvertas. „Lietkabeliui“ tai yra gerai, nes mes turime daugiau šansų laimėti prieš akivaizdžiai stipresnius varžovus vieną kartą, o ne kokius tris“, – atvirai dėstė M. Purlys.

Tuo metu komentuodamas kito sezono planus „Lietkabelio“ architektas kol kas išlieka gana atsargus.

„Koks yra skirtumas tarp „Žalgirio“ (pratęsusio sutartis su Luku Lekavičiumi ir Edgaru Ulanovu bei pasisamdžiusiu trenerius Kazį Maksvytį ir Gintarą Krapiką – aut. pastaba) ir „Lietkabelio“? „Žalgiris“ turi vietą kito sezono Eurolygoje, o „Lietkabelis“ jokios garantijos dėl vietos kitų metų Europos taurės turnyre dar neturi. Tai turėtų paaiškėti gegužės-birželio mėnesiais. Kai tai sužinosime, tik tada galėsime pradėti savo komplektacijos darbus. Iki tol nėra, apie ką šnekėti, nei su treneriais, nei su žaidėjais. O tada, jeigu sulauksime kvietimo, bus visai kitokie svertai“, – pažymėjo jis.

Primename, kad Europos taurės aštuntfinalyje panevėžiečiai mes iššūkį Italijos čempionato lyderei „Virtus“, kuri B grupėje pasiekė 11 pergalių ir finišavo ketvirta.

Sergio Scariolo treniruojamas Bolonijos klubas, kuriame žiba tokios žvaigždės kaip Milošas Teodosičius, Danielis Hackettas, Marco Belinelli ir Tornikė Šengelija, neslepia savo ambicijų kitąmet žaisti Eurolygoje.

Norint patiems iškovoti kelialapį į ją, italams reikia nužygiuoti iki Europos taurės finalo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją