Katalonai pirmose Eurolygose ketvirfinalio serijos rungtynėse namuose 77:67 palaužė kovingąjį Miuncheno „Bayern“ klubą ir išsiveržė į priekį 1:0.

Po sėkmingo serijos starto Šarūnas Jasikevičius neskubėjo užbėgti įvykiams už akių, bet saviškių pasirodymu liko patenkintas.

„Turime būti pasiruošę dar keturiems tokiems mačams“, – iškart po dvikovos pareiškė Šaras.

„Tokių rungtynių ir tikėjausi. Vyliausi, kad mūsų komanda žais labai rimtai ir manau, kad taip ir buvo. Gavome aiškią žinutę visai likusiai serijai, kad privalome žaisti geriausią savo krepšinį, jei norime žengti toliau. Kai tik kažkiek atleidome vadeles, „Bayern“ iškart grįžo į kovą ir tai yra klasika, jų stilius. Kai tik jie gauna progą parodyti savo charakterį, ja ir pasinaudoja.

Man atrodo, kad jų komanda yra ta, kuri atsitiesia ketvirtuose kėliniuose dažniausiai iš visų. Jie yra puikiai pasirengę ir labai fiziški. Gerai, kad sugebėjome susiimti ir rasti sprendimų“, – pastebėjo treneris iš Kauno.

„Jeigu lygintume su paskutinėmis dešimt dienų, mes tikrai žengėme žingsnį į priekį. Radome daug vyrukų, kurie naudingai pakilo nuo atsarginių suolo. Visgi turime dar labiau pagerinti savo žaidimą, nes kitu atveju antros rungtynės mums bus labai sunkios“, – pridūrė jis.

Tuo metų bavarų strategas Andrea Trinchieri taip pat dar neskubėjo ieškoti balto rankšluosčio.

„Sveikinimai „Barcelonai“, kuri nusipelnė pergalės. Padarėme keletą klaidų, kurių šiame lygyje niekas neatleidžia. Bet žinote, aš labai didžiuojuosi savo komanda. Mes nepasidavėme net tada, kai traumą patyrė Darrunas Hilliardas. Šis epizodas tik parodo, kokios kietos buvo rungtynės.

Ką gi, serija prasidėjo ir jie pirmi pajudino savo bokštą, visai kaip šachmatuose. „Barca“ yra didi komanda, taigi mes turime surasti savų ėjimų antrai akistatai“, – kalbėjo specialistas iš Italijos.


Svarbiu metu iniciatyvos ir lyderystės nevengė Rokas Jokubaitis, ketvirtame kėlinyje įmetęs sudėtingą dvitaškį su pražanga.

Iš viso Ramybėlės pravardę turintis gynėjas per 18 minučių surinko 7 taškus (2/3 dvitaškiai, 1/1 tritaškis, 0/1 baudų), 5 rezultatyvius perdavimus ir 11 naudingumo balų.

„Manau, kad kaip pirmam kartui visai neblogai buvo susitvarkyta. Įėjęs
į aikštę daviau tą energiją ir spaudžiau varžovų žaidėjus, ko ir prašė treneris. Tas visas detales mums, mažiukams, pavyko įgyvendinti. Treneris nelabai turėjo priekaištų, tai reikia tą patį išlaikyti.

Jau ketvirtadienį kitos rungtynės. Faktas, kad reikia pamiršti tai, kas jau įvyko, ir pailsėti gerai. Vėl viskas iš naujo bus, nes viena pergalė prieš tokią komandą kaip „Bayern“ nieko nelemia. Jie vėl žais klampiai, tad ir mes turėsime atsakyti tuo pačiu bei nesiausti aikštelėje“, – po susitikimo „Delfi TV“ laidos „Šaro Barsa“ autoriui Tomui Ramanskui sakė 21-erių metų krepšininkas.

Antrasis serijos iki trijų pergalių mačas ketvirtadienį taip pat vyks Katalonijos sostinėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)