Žalgiriečiai pergalių kiekiu vėl susilygino su pirmą vietą užimančiu Vilniaus „Rytu“ (23-3), o kėdainiškiai išliko 10-oje turnyro lentelės vietoje. Nedaug juos lenkia Pasvalio „Pieno žvaigždės“ (7-19).

Nors „Žalgiris“ buvo startavęs geriau (13:6), šeimininkai greitai reagavo, o po Rihardo Kuksiko ir Dominyko Stenionio tritaškių atsiliko tik 16:19. Galiausiai „Nevėžis-Optibet“ persvėrė rezultatą (20:19), bet juo kėdainiškiai džiaugėsi neilgai, nes „Žalgiris“ rengė spurtą – 28:21. Kovingumą rodę šeimininkai į ilgąją pertrauką išėjo atsilikdami tik neženkliai – 29:34.

Po ilgosios pertraukos „Žalgiris“ ėmė iniciatyvą į savo rankas, o Kėdainių ekipai per 4 minutes taškus pelnė tik Marius Valinskas – 41:31. Galiausiai puolime pavyko atrišti šeimininkų rankas, tačiau „Žalgiris“ vėl gerai žengė į aikštę po pertraukėlės prieš kėlinį – 60:43.

D. Stenionis buvo netikėtas „Nevėžio-Optibet“ faktorius, tempęs ekipą į priekį (51:60), tačiau klaidos neleido šeimininkas įnešti daugiau intrigos. Josho Nebo ir Edgaro Ulanovo taškai kone tvirtino pergalę žalgiriečiams – 65:51. Du Rihardo Kuksiko tritaškiai dar pasvilino padus žalgiriečiams (59:67), tačiau Marekas Blaževičius leido „Žalgiriui“ ramiai baigti mačą.

Iš aikštęs vidurio pataikęs ir karjeros pasirodymą surengęs D. Stenionis iš viso pelnė 15 taškų.

„Nevėžis-Optibet“: Dominykas Stenionis 15 (5 rez. perd.), Amaras Sylla 14 (10 atk. kam., 6 blokai), Svenas Smajlagičius ir Rihardas Kuksikas (4/12 tritaškiai) po 12 taškų.

„Žalgiris“: Edgaras Ulanovas 12 (6 atk. kam.), Marekas Blaževičius 11 (5 atk. kam.), Artūras Milaknis, Joshas Nebo (6 klaidos) ir Tai'us Websteris po 8, Nielsas Giffey'us 7, Tyleris Cavanaugh 6 taškai.

„Pelnyta „Žalgirio“ pergalė. Neturiu didelių priekaištų savo komandai dėl kovos. Tik gal koncentracijos trūko. Jei Milas pataiko vieną tritaškį, jau žinai, kad varžovai jo ieškos toliau. Pradžioje nedavėme dominuoti „Žalgiriui“, o jam pabėgus, bandėme grįžti“, – pasidžiaugė Gediminas Petrauskas.

„Pergalė yra pergalė, bet kokybės reikėtų daugiau. Didelių korekcijų nepavyko įvesti, tik susipažinau su komanda prieš dvi dienas. Kitas tikslas – gerinti žaidimą ir ateiti į atkrintamąsias susižaidus, pasikeitus“, – sakė K. Maksvytis.

Kitas rungtynes „Žalgirio“ vyrai žais jau šį šeštadienį namuose su Šiaulių „Šiauliais-7bet“.

Pasakiškas debiutas: Šiaulių klubo naujokas iš Ukrainos suvertė 30 taškų

Ketvirtadienio vakarą sunkią pergalę po atkaklios kovos „Betsafe-LKL“ čempionate iškovojo „Šiauliai-7Bet“ komanda. Namuose rungtyniavę šiauliečiai sulaukė įspūdingo komandos naujoko prisistatymo ir, būtent jo vedami į priekį, nugalėjo Prienų „Labas GAS“ ekipą.

Šiaulių klubas namuose triumfavo 96:93 (19:27, 27:24, 31:14, 19:28).

Intriga šioje dvikovoje buvo gyva iki pat finalinės sirenos. Likus 32 sekundėms šiauliečiai įgavo 3 taškų pranašumą, o kitoje aikštės pusėje likus 9 sekundėms iki kėlinio pabaigos tritaškį išmetė Prienų ekipos aukštaūgis Rapolas Ivanauskas. Svečiai taip dar galėjo išplėšti pratęsimą, tačiau metimas skriejo pro šalį, o kamuolį gynyboje atkovojo Martynas Varnas ir paskutinės sekundės ištiksėjo, pažymėdamos tryliktąją šiauliečių pergalę šiame sezone.

Tai buvo trečioji ir paskutinė šių komandų akistata šiame sezone. Pirmąją dvikovą šiauliečiai laimėjo 109:88, antroje dėl pergalės teko vargti kiek ilgiau, 86:80.

Fantastiškas rungtynes sužaidė „Betsafe-LKL“ debiutantas ir „Šiauliai-7Bet“ naujokas Issufas Sanonas. Jaunasis krepšininkas iš Ukrainos Šiauliuose debiutavo pelnydamas net 30 taškų. Ukrainiečio sąskaitoje taip pat 3 atkovoti kamuoliai ir 3 rezultatyvūs perdavimai.

Rungtynes šįkart kur kas geriau pradėjo svečiai iš Prienų. Vien per pirmąjį kėlinį prieniškiai pelnė 27 taškus ir jį laimėjo 8 taškų skirtumu. Antrajame ketvirtyje abi komandos pademonstravo įspūdingą puolimą (27:24), o per ilgąją pertrauką priekyje 5 taškais vis dar buvo „Labas GAS“.

Vis dėlto vaizdas Šiaulių miesto arenoje apsivertė aukštyn kojomis iškart po pertraukos. Antano Sireikos auklėtiniai trečią kėlinį pradėjo su kur kas didesne energija tiek puolime, tiek gynyboje. Šeimininkai vien per trečią kėlinį sugebėjo pelnyti 31 tašką, panaikinti atsilikimą ir stipriai išsiveržti į priekį.

Trečią kėlinį A. Sirekos kariauna laimėjo 31:14 ir po jo atrodė, kad išsigelbėti Prienų ekipai nebepavyks.

Vis dėlto, jauna Prienų ekipa rado pakankamai jėgų ir pademonstravo charakterį, per ketvirtą kėlinį nuosekliai mažinusi atsilikimą ir perkėlusi intrigą į lemiamas akimirkas.

Po šios pergalės „Šiauliai-7Bet“ kyla į penktą turnyro lentelės vietą, „Labas GAS“ lieka paskutinėje.

„Šiauliai-7Bet“: Issufas Sanonas 30 (3 atk. kam., 3 rez. perd., 33 naud. bal.), Giedrius Staniulis 18 (10 atk. kam.), Arminas Urbutis 13, Eimantas Stankevičius 12, Martynas Varnas 10 taškų.

„Labas GAS“: Tahj Jerome Eaddy 17, Rapolas Ivanauskas ir Erikas Venskus 16, Ignas Sargiūnas 11 taškų.

„Lietkabelis“ išgyveno prieš veterano tritaškių lietų

Panevėžio „Lietkabelio“ (21-6) komanda galingai pradėjo trečiąjį kėlinį ir rengė spurtą 16:0. Tiesa, Mindaugas Lukauskis siautėjo ir taip dėl pergalės dar teko pakovoti.

„Betsafe-LKL“ mače svečiuose Nenado Čanako auklėtiniai 90:86 (22:24, 24:21, 22:10, 22:31) įveikė Alytaus „Dzūkiją“ (11-16).

Abi ankstesnes tarpusavio dvikovas laimėjęs taip pat buvo „Lietkabelis“.

Panevėžiečiai lieka trečioje turnyro lentelės vietoje ir joje greičiausiai baigs reguliarųjį sezoną, kadangi Vilniaus „Rytas“ ir Kauno „Žalgiris“ (23-3) yra kiek atitrūkęs. Tiesa, jei panevėžiečiams lieka 3 mačai, varžovams – po 4. „Dzūkija“ lieka aštuntoje pozicijoje.

„Lietkabelis“ vertėsi be Kasparo Bėrzinio, Kristupo Žemaičio ir Nikolos Radičevičiaus.

Du kėlinius abi komandos žengė koja kojon, o veterano Mindaugo Lukauskio siautulys buvo nesustabdomas panevėžiečiams – 45:46. Vis dėlto po pertraukos situacija keitėsi.

„Lietkabelis“ organizavo spurtą, kuris galėjo kloti pamatus pergalei. Panagiočio Kalaitzakio ir Džordže Gagičiaus vedami panevėžiečiai rengė atkarpą net 16:0, tuo tarpu pirmuosius „Dzūkijos“ taškus beveik įpusėjus kėliniui pelnė Artūras Jomantas – 47:62. Patyrę „Dzūkijos“ žaidėjai bandė mažinti skirtumą (53:64), bet jiems atsakė Dovydas Giedraitis. Tiesa, M. Lukauskio tritaškių lietus toliau buvo nesustabdomas ir taip dzūkai atsiliko jau tik 70:77.

Dar svarbias baudas sumetė Adamas Lapeta, tiesa, jam dviem taškais atsakė ir Gabrielius Maldūnas. Joshua Newkirkas išlaikė alytiškių viltį (80:86), o svarbų tritaškį pelnė M. Lukauskis, tad likus 26 sek. ekipas skyrė 4 taškai – 86:90. G. Maldūnas klydo, bet po pertraukėlės M. Lukauskis taiklus nebuvo ir pergalę išsaugojo svečiai, net P. Kalaitzakiui prametus baudas.

23 taškai – rezultatyviausias G.Maldūno sezono pasirodymas. Iki karjeros rekordo (24) „Betsafe-LKL“ trūko nedaug.

M. Lukauskis rinko 25 taškus, pataikydamas net 7 tritaškius iš 12 – tiek tolimų metimų jo sezono rekordas.

„Lietkabelis“ pataikė vos 4 tritaškius iš 11, įdomu tai, kad vien M. Lukauskis ir metė, ir pataikė daugiau. Visa „Dzūkija“ smeigė 11 tritaškių iš 26.

„Dzūkija“: Mindaugas Lukauskis 25 (7/12 trit., 7 atk. kam.), Joshua Newkirkas 18, Dylanas Frye’us ir Aleksandras Aranitovičius po 9, Justas Furmanavičius (7 rez. perd.) ir Adamas Lapeta po 8 taškus.

„Lietkabelis“: Gabrielius Maldūnas 23 (11/14 dvitaškiai, 1/1 bauda), Grantas Vasiliauskas 14, Karolis Giedraitis 13, Panagiotis Kalaitzakis 12 (5 atk. kam.), Džordže Gagičius 11 taškų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)