Kauno „Žalgiris“ turės paploninti piniginę dėl balandžio pradžioje per namų rungtynes su Belgrado „Crvena Zvezda“ tarp publikos Nemuno saloje virusių aistrų. Eurolyga skyrė Lietuvos čempionams 9 tūkst. eurų baudą dėl „grupės žmonių nepagarbių veiksmų“.

Klubas taip pat įspėtas dėl „nepakankamų prevencinių priemonių“. „Galime skųsti, bet nelabai ką tai pakeistų“, – svarstė galimus tolesnius veiksmus P. Motiejūnas.

„Žalgirio“ direktorius paklaustas, ar Serbijos sostinė Belgradas yra tinkama vieta Eurolygos finalo ketvertui nesiėmė vertinti: „Kuo daugiau eisime į mišką, tuo labiau bus eskaluojama ši tema.“

Lietuvos čempionų klubo vadovas taip pat sulaukė klausimų apie būsimą komandos komplektaciją. Jis prasitarė, kad yra kalbama su buvusiu žalgiriečiu Mariumi Grigoniu, kuris prieš išvykdamas į Maskvos CSKA buvo tapęs žaliai baltų lyderiu.

„Dabar rašytis kontraktus sudėtinga. Lietuviai – kita kalba, su Mariumi (Grigoniu) kalbamės, bet su užsieniečiais sudėtinga, dar ne visi supranta Rusijos klubų situaciją. Agentai dabar reikalauja maksimalių atlyginimų, todėl neskubame, nes logika sako, kad kainos turėtų kristi be Rusijos klubų. Pernai laukėme ir nusivylėme, bet šiemet bandysime vėl palaukti“, – sakė P. Motiejūnas.

Anot jo, į žaidėjų paiešką bus įtrauktas Paulius Jankūnas ir daugiau žmonių: „Pats nepermetu atsakomybės kitiems, galutinis žodis tikrai bus trenerio, bet visi dirbsime kartu rinkdami žaidėjus.“

Savo ruožtu komentuodamas situaciją Eurolygoje, „Žalgirio“ direktorius atkreipė dėmesį, kad tarp klubų ir lygos vadovybės yra krizė.

„Visiškas chaosas – sprendimai vėluoja, lyderystės trūksta, komunikacija nėra tokia, kokia anksčiau. Nėra vienybės tarp klubų dėl vadovo Jordi Bertomeu, gegužę bandysime ją atkurti ir rasti bendrą vardiklį“, – žadėjo P. Motiejūnas.

Eurolygoje „Žalgiris“ 2021-2022 metų sezoną baigė paskutinėje vietoje su 8 pergalėmis ir 20 pralaimėjimų.

LKL turnyro lentelėje titulą ginantys žalgiriečiai šuo metu žengia antri su 22 pergalėmis ir 3 pralaimėjimais. Iki atkrintamųjų varžybų pradžios Kauno ekipai liko sužaisti 5 rungtynes.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją