Itin dramatiškai į pusfinalį prasibrovė Vilniaus „Rytą“ antro grupių etapo varžybų „uždaryme“ tiesiog nokautavusi Tenerifės „Lenovo“ ekipa, kuri antrose ketvirtfinalio rungtynėse svečiuose 74:73 (21:16, 22:14, 18:20, 13:23) palaužė Bursos „Tofaš“ ir laimėjo seriją 2-0.

Tenerifės ekipos didvyriu tapo 38-erių veteranas iš Brazilijos Marcelinho Huertas, priešpaskutinę sekundę dvitaškiu persvėręs rezultatą ir tiesiog išplėšęs svečiams bilietą į finalo ketvertą.


Iš viso jis pelnė 15 taškų ir buvo rezultatyviausias tarp nugalėtojų. Po 12 taškų pridėjo Giorgis Šemardinis, Sasu Salinas ir Aaronas Doornekampas.

Pralaimėjusiems Jeremy Simmonsas surinko 17, o Ygitas Arslanas – 14 taškų. Eigirdas Žukauskas per 12 min. pridėjo 5 taškus (1/2 trit., 1/2 dvit.).

Tuo metu kitiems „Ryto“ skriaudikams – Strasbūro SIG krepšininkams – sezonas Čempionų lygoje baigėsi. Prancūzai namie 80:81 nusileido Holono „Hapoel“ ir Izraelio atstovams ketvirtfinalio seriją pralaimėjo 0-2.

Trečia pusfinalio dalyve jau tapo Manresos UCAM komanda, ispaniškame ketvirtfinalyje 2-0 pranokusi Malagos „Unicaja”.

Ketvirtfinalio poroje tarp Klužo „Napoca“ ir Liudvigsburgo „MHP Riesen“ šiuo metu 1-0 pirmauja rumunai.

Finalo ketverto turnyras gegužės viduryje vyks Bilbao mieste Ispanijoje. Viename pusfinalyje žais „Hapoel“ ir „Lenovo“, o kitame „Manresa“ vis dar laukia savo varžovų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją