30-metis krepšininkas „Žalgirio“ arenoje įsikūrusioje studijoje šnekučiavosi su „Žalgiris TV“ laidų vedėju Ryčiu Kazlausku.

Pokalbio metu netrūko įvairiausių temų – nuo N. Giffey pradžios krepšinyje ir gatvės meno Berlyne, iki žaidimo JAV, ALBA komandoje ir persikėlimo į Kauną. Kalbėdamas apie Kauną ir Lietuvą žalgirietis išskyrė keletą savo mėgstamų vietų.

„Turėjome dvi laisvas dienas ir aš nuvykau į Palangą, kur pasijutau visai kitame pasaulyje. Mano tėvai yra kilę iš netoliese Lenkijos sienos esančio miestelio, 10 minučių nuo jūros kranto. Palangoje man labai patiko paplūdimys su kopomis ir mišku už jų. Kaune mėgstu Laisvės alėją. Savaitgaliais žmonės čia tiesiog vaikšto. Didelė miestiečių dalis čia atvyksta, leidžia laiką ir kuria gerą atmosferą“, – pasakojo tinklalaidės svečias.

N. Giffey turėjo galimybę prisiminti ir savo studijų metus už Atlanto, iškovotus du NCAA titulus bei žaidimą su dabartine NBA žvaigžde Kemba Walkeriu.

„Tada jis gavo kvietimą į JAV rinktinę, ten gerai pasirodė ir žmonėms tapo aišku, kad jis keliaus į NBA. Atvykus tapo aišku, kad tai yra vyrukas, kuriam reikia duoti kamuolį. Užtrukome, kol pagavome ritmą, bet mums padėjo turima aiški struktūra. Kemba buvo lyderis, turėjome keletą vyresnių vaikinų. Už aikštės jis buvo labai atviras ir ramus. Jam nerūpėjo, kad esi iš Vokietijos, kad esi jaunas. Jis buvo labai malonus vaikinas. Aikštėje jis buvo labai konkurencingas, todėl iškart jį gerbėme“, – pasakojo vokietis.

Po studijų JAV N. Giffey sugrįžo į gimtojo miesto komandą, o vėliau tapo ir Berlyno ALBA klubo kapitonu. Pasak šio klubo jaunimo sistemoje augusio žaidėjo, tai buvo jaudinantis epizodas jo karjeroje.

„Tai buvo labai svarbus momentas. Vasarą pratęsiau kontraktą ir kalbėdamas su klubo žmonėmis sakiau, kad noriu čia likti, nes tai yra mano klubas, mano gimtojo miesto komanda. Norėjau prisiimti dar daugiau atsakomybės, nekalbant apie minutes ir taškų rinkimą. Norėjau daugiau atsakomybės dėl pačios komandos kultūros. Jiems tai patiko, o aš buvau laimingas gavęs tokias pareigas“, – sakė žalgirietis.

Tinklalaidės pabaigoje N. Giffey taip pat atsakinėjo ir į užduotus žiūrovų bei klausytojų klausimus.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją