Ispanijos krepšinio grandų dvikovoje „Barcelona“ (22 pergalės/5 pralaimėjimai) sekmadienį namuose po pratęsimo 108:97 (27:23, 24:23, 20:19, 18:24, 19:8) palaužė Madrido „Real“ (19/8). Tai buvo jau penktoji Šarūno Jasikevičiaus treniruojamos Barselonos komandos pergalė „El Clasico“ akistatose su „Real“.

„Tai buvo Rolando Šmito ir Nigelo Hiyes-Daviso rungtynės. Aišku, visi prisidėjo prie pergalės. Iš tikrųjų nesitikėjau tokių rungtynių, veikiau labiau panašių į Taurės rungtynes, kur viskas baigėsi ties 60-65 taškais, – leidiniui AS kalbėjo Š. Jasikevičius. – Mes tikrai labai gerai žaidėme puolime, pataikėme 13 tritaškių, veržėmės, dalinome rezultatyvius perdavimus.

Visuomet sakoma, kad aš niekada nebūnu patenkintas, tačiau negaliu būti patenkintas, jei varžovai pelno tiek daug taškų. Negalėjome sustabdyti jų vienas prieš vieną, o būtent tokią žaidimo taktiką jie ir pasirinko. Madrido planas veikė. Negalime leisti varžovams namie pelnyti 97 taškus, net jei žaidžiame 45 minutes.“


Šaras gyrė buvusį žalgirietį N. Hayesą-Davisą, iš viso surinkusį 16 taškų: „Jis Mursijoje pataikė pergalingą metimą. Visuomet reikia remti žmones, kurie kasdien sunkiai dirba, o Nigelas yra vienas iš tokių. Jis praleidžia daugiau laiko Palau arenoje, nei namuose. Galbūt todėl, kad neturi draugės? Šis vakaras buvo jo vakaras.“


Š. Jasikevičius neabejojo, kad „Real“ žino savo stipriąsias puses. Savo ruožtu „Barcelona“ žaidė savo krepšinį ir ieškojo gerų sprendimų rungtynėse.

„Man tikrai nepatiko, kad varžovai tiek daug taškų pelnė, kad mes prasižengdavome kone visąlaik, kai jie mesdavo. Pergalė pasiekiama dėl pastangų, pasiaukojimo, nes varžovai tikrai yra geri. Svarbiausia, nieko neduoti lengvai. 108 taškai yra puiku, tačiau vis tiek galvoju, kur suklydau ruošdamas komandą, nes Madrido ekipa pelnė 97 taškus“, – sakė jis.

„Barcelona“ strategas nesureikšmino fakto, kad katalonai įveikia „Real“ jau penktą kartą iš eilės: „Žmonės patenkinti, o mums svarbiausios rungtynės yra artimiausios. Tuomet kitos artimiausios. Praeitis labai graži, svarbi fanams, bet iš tikrųjų tai nieko labai nereiškia.“

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją