Po rungtynių „CBet“ komandos vyriausias treneris Virginijus Šeškus priminė, kad visada būna pirmas kartas. „Aš tikrai galvojau, kad mes galime duoti kovą. Bet kai Jeffery Garrett'as gavo traumą ir liko Vitalijus Kozys, galvojau, kad bus labai sunku. Ir tikrai buvo sunku. Aš negalvojau, kad mes laimėsime, bet po pertraukėlės, kai mes turėjome 12 taškų deficitą, priminiau vyrams, kad mes beveik kiekvienose tarpusavio rungtynėse atlošdavome dviženklį žalgiriečių pranašumą – tiek LKL pirmenybėse, tiek ir Karaliaus Mindaugo taurėje. Sakiau, kad galim ir dabar atsilošti. Ir mus pavyko. Aišku, reikia ir sėkmės. Buvo trys Juano Palacioso tritaškiai, E. Lecomte'as pratęsime pataikė nuo lentos. Tai yra sėkmė. Bet prieš tokią komandą be sėkmės nelaimėsi“, – konstatavo V. Šeškus.

Nugalėtojų gretose siautėjo legionierių duetas – 33 taškus suvertęs Emmanuelis Lecomte'as bei 29 taškus pelnęs Juanas Palaciosas. Pastarasis 37 metų krepšininkas nusipelnė atskiro V. Šeškaus paminėjimo. „Juanas paskutinėmis ketvirto kėlinio sekundėmis perėmė kamuolį ir įkrovė iš viršaus. Būdamas tokių metų jis mums duoda labai daug energijos. Tik kartais jis pameta galvą žaisdamas vienas prieš vieną, nes šiaip jau jis visada gali išsimesti laisvas savo metimus. Jo sportinė forma dabar tikrai neįtikėtina, jis netgi gynyboje žaidžia vienas prieš vieną su „Žalgirio“ krepšininkais. Ar kas nors galėjo tai įsivaizduoti prieš kelis mėnesius“, – retoriškai klausė V. Šeškus.

LKL turnyrinės lentelės ketvirtoje pozicijoje po pergalės įsitvirtinusios Jonavos ekipos strategas nenorėjo sutikti, kad tai yra didžiausia sezono staigmena.

„Ką reiškia staigmena? Mes tikrai gerai pradėjome čempionatą. Tiesiog iš pradžių visi kalbėjo, kad mums nėra vietos pirmame ketverte, nes jas jau buvo išsidalinę kiti klubai. Aš sakiau, kad mes tiesiog bandysime drumsti vandenį ir paerzinti tas pirmo ketverto komandas. Ir Jonavos meras mums sakė, kad pirmą sezoną LKL užtektų būti aštuntuke. Gal todėl ir žaidėjai dabar yra atsipalaidavę, nes šį sezoną jie jau daug ką padarė, ir niekas jų jau nekritikuos. Esame tikra komanda, o jei prisidėtų dėl traumų negalėję žaisti Laimonas Kisielius ir J. Garrett'as, turėtume didesnę rotaciją ir būtų dar geriau. Nors gal ir ne“, – juokavo V. Šeškus.

Anot jo, po šios pergalės laukia dar sunkesni išbandymai. „Dabar laukia susitikimas su Utenos „Juventus“. Po tokios pergalės bus labai sunku, nes mes labai stipriai išsitaškėme, manau, reikės bent dviejų laisvų dienų, kad atsigautume. Bet kai komandoje geros emocijos, tai ir atsigauti lengviau. Po pralaimėjimų būna daug sunkiau. O šiaip, tikrai džiaugiamės pergale, manau, kadjos dėka LKL tapo dar įdomesnis. Dabar jau „Žalgiriui“ reikia rimtai kovoti dėl pirmos vietos turnyrinėje lentelėje ir savo aikštelės pranašumo“, – samprotavo „CBet“ strategas.

Kauno „Žalgirio“ vyriausias treneris Jure Zdovcas po rungtynių pasveikino varžovus su pergale ir patikino, kad laukė būtent tokio pobūdžio dvikovos. „Po Eurolygos natūraliai atsiranda nuosmūkis, o mums visos rungtynės su Jonavos komanda šį sezoną buvo labai sunkios. Mes stengėmės, bet to neužteko. Manau, kad varžovams šypsojosi ir sėkmė – tie tritaškiai, baudų metimai ir pan. Bet tai nesvarbu. Mes turime žaisti protingiau, su didesne energija. Privalome atsibusti, nes sezonas dar nesibaigė“, – perspėjo savo auklėtinius J. Zdovcas.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją