Pirmame kėlinyje aikštėje vyko lygi kova, o po 10 minučių rezultatas buvo lygus 24:24. Tačiau antrame kėlinyje žalgiriečiai kiečiau užveržė gynybinius pančius ir laimėję kėlinį 21:9 išsiveržė į priekį – 45:33.

Tačiau Jonavos krepšininkai nepasidavė. Trečią kėlinį dvitaškiu metimu užbaigęs Edvinas Šeškus sumažino šeimininkų deficitą iki 9 taškų (57:66). Šeimininkai svečiams iš Kauno ramybės nedavė ir ketvirtame kėlinyje.

37 min. Artūras Milaknis tolimu metimu padidino „Žalgirio“ persvarą iki 8 taškų (83:75), tačiau ketvirto kėlinio pabaigoje fantastiškai žaidęs E. Šeškus išlygino rezultatą (85:85), o Juanas Palaciosas - ir persvėrė (87:85).

Tiesa, likus 3 sek. iki ketvirto kėlinio pabaigos E. Ulanovas metimu iš po krepšio rezultatą išlygino (87:87), tačiau per papildomas 5 minutes aikštėje dominavo Jonavos krepšininkai.

Sužaidus pratęsime 3 minutes Emmanuelis Lecomte'as dviem baudų metimais padidino Jonavos ekipos persvarą iki 5 taškų (96:91). Nors Ulanovas paskutinėmis sekundėmis dar sugebėjo sumažinti atsilikimą iki minimumo (95:96), bet paskutinis žodis šiose rungtynėse priklausė „CBet“ krepšininkams.

E. Lecomte'as likus 19 sek. iki pratęsimo pabaigos dvitaškiu vėl padidino savo komandos persvarą iki 3 taškų (98:97), o pergalę baudų metimais įtvirtino Evaldas Šaulys.

Šiemet LKL debiutavusiam Jonavos klubui tai buvo pirmoji pergalė prieš daugkartinius lygos čempionus. Nugalėtojų gretose siautėjo legionierių duetas – 33 taškus suvertęs E. Lecomte'as bei 29 taškus pelnęs J. Palaciosas.

Tuo tarpu žalgiriečius į priekį tempė 23 taškus surinkęs Tyleris Cavanaugh. Nesnaudė ir sekmadienį sutartis su klubu pratęsę krepšininkai – L. Lekavičius surinko 17 taškų ir atliko 7 rezultatyvius perdavimus, o E. Ulanovas pelnė 19 taškų ir atkovojo 10 kamuolių, tačiau jų pastangų pergalei šį kartą neužteko.

„CBet“: E. Lecomte'as 33, J. Palaciosas 29, E. Šeškus 16, E. Šaulys 9, V. Kozys 7.

„Žalgiris“: T. Cavanaugh 23, E. Ulanovas 19, L. Lekavičius 17, J. Nebo 12, N. Giffey 9, K. Lukošiūnas 6.

Antrą kartą iš eilės LKL pirmenybėse pralaimėjęs „Žalgiris“ dėl prastesnio savitarpio rungtynių santykio pirmą vietą turnyrinėje lentelėje užleido Vilniaus „Rytui“. Tuo metu „CBet“ įsitvirtino ketvirtoje pozicijoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją