Prieš ketverius metus su Prienų klubu murkdęsis pačiame LKL turnyro lentelės dugne dabar L. Ballas su paties Michaelo Jordano valdoma Šarlotės „Hornets“ komanda pretenduoja į NBA atkrintamąsias – antrą sezoną iš eilės pateko tarp dešimt geriausių Rytų konferencijos ekipų ir žais įkrintamosiose.

20-metis yra ne tik tvirtas „Širšių“ starto penketo narys, bet ir tikras puolimo lyderis – kartu su puolėju Milesu Bridgesu dalijasi rezultatyviausio žaidėjo vardą.

Visgi, kad ir kokia įstabi bebūtų dabartinė LaMelo karjeros trajektorija, kalifornietis niekaip negali išmesti iš galvos patirties, kai atstovavo Virginijaus Šeškaus treniruotam kolektyvui, kuris žaidė 34-ame pagal dydį Lietuvos mieste.

„Jeigu atvirai, tai po Lietuvos man buvo nusispjaut, kur būsiu pašauktas naujokų biržoje. Lovos? Pasisuki į kairę ir iškrenti, pasisuki į dešinę – taip pat. Suknistos blauzdos kabodavo ore – ne pėdos, o blauzdos! Buvo labai blogai, brolau. Tai perėjus tau neberūpi, kur atsidursi paskui. Kol esu JAV ir turiu vandens, man tinka“, – neseniai leidinyje „SLAM“ išsiliejo Melo.

„Visas tas mėšlas atrodė kaip viena ilga ir tamsi naktis. Tai buvo beprotiška. Maistas vos valgomas. Labai šalta. Nieko aplinkui. Tada užsidariau savyje ir supratau, kad man ir nereikia daug, tiesiog stengtis dirbti. Suvokiau tai kaip aukojimąsi. Štai kaip į tai aš žiūrėjau. Po tokio sukrėtimo Lietuvoje mano psichologija tapo itin stipri. Dabar nieko man nebepadarysi. Man ten netgi teko sėdėti ant atsarginių suolo, taigi aš iš tiesų patyriau viską“, – pridūrė amerikietis.

Į tokius naujus buvusio savo auklėtinio virkavimus sureagavo ir treneris V. Šeškus.

„Klausykit, aš jau esu pripratęs prie to ir tai manęs nebestebina. Bet buvo sudarytos pačios geriausios sąlygos, kambariai liuksiniai, didelis personalas. Dėl maisto tai jie patys važiuodavo į Kauną ar kur tik norėdavo. Tai man labai keista girdėti tokį jo pasisakymą. Gal jis toks dėl to, kad nutrūko ta mūsų draugystė.

Man buvo labai sunku, visgi jam tebuvo 16 metų, o visi laužė, kad jie dėl to savo TV šou žaistų. Nežinau, manau, kad Prienuose jis dar buvo išvis vaikas. Šeštą ryto jis žiūrėdavo, kaip jo brolis Lonzo žaidžia NBA rungtynes, tada 11 val. ateidavo į treniruotę ir joje miegodavo, galima sakyti.

O mes buvome pastatyti į tokią situaciją, kad kai žmonės duoda pinigus, turime jiems visur nusileisti. 80-90 procentų buvo jiems parsidavę. Ta komanda mums buvo svarbi ir širdis drebėdavo, nes norėjome, kad ji liktų LKL. Aišku, jeigu aš asmeniškai būčiau žinojęs, kad Prienai neiškris iš lygos, tai mes būtume iš jų dar kokių 50 procentų daugiau uždirbę, nes buvo ir į Kiniją kelionių numatyta, ir čia su rėmėjais sutvarkyta. Bet aš nenorėjau parduoti Prienų krepšinio, todėl galbūt taip viskas ir išėjo“, – pasakojo V. Šeškus.

Primename, kad 2018 metais L. Ballas kartu su savo broliu LiAngelo profesionalų karjeras pradėjo Prienų „Vytauto“ klube.

Lietuvos krepšinio lygoje (LKL) tuomet 16-mečiui žaidėjui adaptuotis sekėsi sunkiai: per 8-erias rungtynes jis fiksavo 6,5 taško (29 proc. dvitaškių, 25 proc. tritaškių), 2,4 rezultatyvaus perdavimo ir 1,3 klaidos vidurkius.

Savo ruožtu Prienų komanda (8-28) čempionate liko pati paskutinė, dešimta, bet į žemesnį divizioną, Nacionalinę krepšinio lygą (NKL), neiškrito, nes šios nugalėtojas Šakių „Vytis“ negavo LKL licencijos.

Palyginimui: šiemet NBA arenose LaMelo vidutiniškai renka net po 20,1 taško (28-as rezultatas visoje lygoje), 6,6 sugriebto kamuolio ir 7,6 rezultatyvaus perdavimo (9-as rezultatas visoje lygoje). Be to, šį sezoną L. Ballas jau spėjo pasižymėti ir penkiais trigubais dubliais.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)