Toks rezultatas reiškia, jog Kauno „Žalgiris“ (8/20) niekur nebepajudės iš paskutinės 15-os vietos turnyro lentelėje. Identišką taškų kraitį kaip Lietuvos čempionai surinko ir Vilerbano ASVEL, tačiau prancūzai tarpusavio rungtynėse abusyk šventė pergales.

Penktadienį graikai žaidė geriau pirmoje mačo pusėje, bet „Fenerbahče“ į priekį išsiveržė trečio kėlinio pabaigoje spurtavusi 12:0.

Dimitrio Prifčio auklėtiniai ginklų dar nesudėjo ir toli varžovų nepaleido, o likus žaisti pusantros minutės iki finalinės sirenos vėl pirmavo minimaliu skirtumu.

Pergalę atnešusį tritaškį paskutinę sekundę paleido Darylas Maconas, leidęs saviškiams išvengti absoliučių autsaiderių dalios ir kilstelėjęs komandą į 13-ą vietą galutinėje rikiuotėje.


Po minutės pertraukėlės „Fenerbahče“ per likusias 0,5 sek. dar spėjo atsakyti Meliho Mahmutoglu mėginimu iš toli, bet snaiperis penktadienį prametė visus 6 tritaškius.

Turkams pergalės negarantavo sunkiai sulaikomas Pierria Henry bei Jano Vesely duetas, kartu sukrovęs beveik du trečdalius komandos taškų.

„Panathinaikos“ vertėsi be susižeidusių gynėjų Nemanja Nedovičiaus ir Stefano Jovičiaus, „Fenerbahče“ taip pat trūko svarbių perimetro grandies žaidėjų: Nando De Colo bei Marko Guduričiaus. Be to, šeimininkams negalėjo padėti Marialis Shayokas, Ahmetas Duverioglu ir Tarikas Biberovičius.

Į atkrintamąsias varžybas taip pat nepatekusi „Fenerbahče“ dar nebaigė savo tarptautinio pasirodymo. Aleksandro Džordževičiaus auklėtiniai kitą savaitę sužais su Tel Avivo „Maccabi“ – tai bus paskutinės reguliariojo sezono rungtynės visoje Eurolygoje.

„Fenerbahče“: Janas Vesely 20 (7 atk. kam.), Pierria Henry 16 (5 kl.), Dyshawnas Pierre'as 9, Achille Polonara 6;

„Panathinaikos“: Ioannis Papapetrou 21 (6 rez. perd.), Georgios Papagiannis 14 (12 atk. kam., 4 bl.), Darylas Maconas 12 (1/5 trit., 5 rez. perd., 4 kl.), Jeremy Evansas 8.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją