6724 dienos – tiek skiria 19-mečio jaunuolio debiutą 2003-ųjų lapkričio 6 dieną Kauno sporto halėje su Atėnų „Panathinaikos“ ir 37-erių metų veterano karjeros Eurolygoje finišą 2022-ųjų balandžio 3 dieną „Žalgirio“ arenoje su Belgrado „Crvena Zvezda“.

392-ąsias savo rungtynes Eurolygoje ilgametis komandos kapitonas, sukaupęs 3228 taškus ir 2003 atkovotus kamuolius, pradės sekmadienį 19 valandą.

Nepaisant to, kad šis europinis sezonas žalgiriečiams – nenusisekęs ir jiems gresia likti paskutiniems visame turnyre, treneris Jure Zdovcas laukia, kad kauniečiai bus supratingi ir, norėdami padėkoti bei atiduoti pagarbą P. Jankūnui, užtvindys areną.

„Tikiuosi pilnutėlės arenos. Jis – legenda, kapitonas, kuris to nusipelnė. Viliuosi, žmonės ateis, nors galbūt pagal tai, kaip žaidžiame, ir nesame to verti. Bet palaikomi savų žiūrovų turime parodyti visiškai kitokį savo veidą“, – sakė strategas iš Slovėnijos.

Primename, kad pakilti iš paskutinės pozicijos „Žalgiris“ (7-20) šansų turi nebedaug: jiems ne tik privalu nugalėti „Crveną Zvezdą“, bet ir sulaukti dviejų Atėnų „Panathinaikos“ nesėkmių prieš Berlyno ALBA ir Stambulo „Fenerbahče“ klubus bei Vilerbano ASVEL pergalės prieš Milano „Armani Olimpia“ ekipą.

Jeigu nors viena iš šių sąlygų neišsipildys, kauniečiai finišuos visiems už nugarų, 15-i.

Pagerinti savo situacijos žaliai-baltiems nepavyko ir penktadienį Vitorijoje, kur buvo beviltiškai 79:96 nusileista vietos „Baskonia“ komandai. Šiame mače P. Jankūnas per 10 min. taškais nepasižymėjo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)