Šeštadienį kelionę pradedantis K. Maksvytis pirmiausiai skris į Orlandą, kur aplankys „Magic“ marškinėlius vilkintį lietuvių kilmės krepšininką Igną Brazdeikį. „Įdomu bus išklausyti jo nuomonės, atskleisti savo planus, o jei būtų teigiami atsakymai, reikės sulaukti dar ir FIBA sprendimo“, – sakė treneris.

Iš Orlando jis planuoja vykti į Sakramentą, kur balandžio 5 dieną žais vietos „Kings“ ir Naujojo Orleano „Pelicans“. Ten bus ir abiejų komandų vieni iš lyderių Domantas Sabonis ir Jonas Valančiūnas.

„Telefonu su Jonu ir Domantu jau kalbėjau, abu man davė teigiamą atsakymą dėl Europos čempionato, bet norėtųsi susitikti gyvai, sužinoti jų nuomones. Tiesa, jie turėtų praleisti 2023 metų pasaulio čempionato atrankos langą liepos mėnesio pradžioje, tačiau žadėjo, kad į Europos čempionatą atvyks“, – komentavo K. Maksvytis.

Vėliau Lietuvos rinktinės strategas skris į Portlandą, kur „Nike Hoop Sumit“ turnyre gyvai stebės žaidžiantį Matą Buzelį.

„Bus gera galimybė pamatyti jį žaidžiantį gyvai. Bus tikrai įdomu. Kalbant apie jo galimybes patekti į rinktinę, tai – ateities projektas“, – kalbėjo K. Makvsytis.

Išvyką į JAV treneris užbaigs Čikagoje, kur dalyvaus renginyje, skirtame Lietuvos krepšinio 100-mečiui paminėti.

„Sukontaktuosime ir su kitais kandidatais į rinktinę, su kai kuriais matyt padarysime tai per nuotolį. Darbinga išvyka ir stažuotė nusimato“, – sakė jis.

Tai bus ir puiki proga pasigilinti į NBA klubų virtuvę, nes minėtos komandos sutiko įleisti lietuvį į savo treniruotes, rungtynes, surengs susitikimus su vietos treneriais.

K. Maksvytis atskleidė, kad šįkart prieš FIBA atrankos langą rinktinė rinksis ne savaite, bet dviem savaitėmis anksčiau, turės daugiau laiko pasirengimui.

Iki Europos čempionato Lietuvos rinktinė liepos pradžioje dar sužais dvejas 2023 metų pasaulio čempionato atrankos rungtynes su Bulgarija ir Čekija.

2023 metų pasaulio čempionato F grupė

Standings provided by SofaScore LiveScore

2023 metų pasaulio čempionato F grupės rungtynės:

Lapkričio 26LietuvaBulgarija89:69
Lapkričio 29ČekijaLietuva66:74
Vasario 24Bosnija ir HercegovinaLietuva77:78
Vasario 27LietuvaBosnija ir Hercegovina77:56
Liepos 1BulgarijaLietuva-
Liepos 4LietuvaČekija-


Birželio mėnesio pabaigoje – liepos mėnesio pradžioje Lietuvos rinktinė sužais dvejas kontrolines ir dvejas oficialias rungtynes, o liepos 4 – 25 dienomis krepšininkams bus laisvas laikas.

„Tuomet jau pradėsime pasirengimą Europos čempionatui. Nudžiuginsiu, iš visų žaidėjų, su kuriais kalbėjau, 99 proc. žadėjo atvykti ir sudalyvauti. Pasikeitė ir Mariaus Grigonio situacija dėl nugaros traumos ir kontrakto. Jis dabar turės daugiau laiko ir pažadėjo dalyvauti Europos čempionate, nori pats greičiau grįžti į sportinę formą“, – kalbėjo K. Maksvytis.

Europos krepšinio čempionato B grupėje (vyks Vokietijos mieste Kelne) K. Maksvyčio auklėtiniai susigrums su šeimininke Vokietija, Vengrija, Slovėnija, Bosnija ir Hercegovina, Prancūzija.

„Eurobasket 2022“ vyks rugsėjo 1-18 dienomis Vokietijoje, Čekijoje, Italijoje ir Gruzijoje. Atkrintamosios kovos ir finalai vyks Vokietijos sostinėje Berlyne.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją