Rungtynių Vitorijoje išvakarėse J. Zdovcas atkreipė dėmesį ir į varžovų iššūkį, ir į būtinybę gerinti žalgiriečiams žaidimą puolime.

„Baskonia“ – gerai žaidžianti, aukšta, atakuojanti, talentinga komanda. Aikštėje ji visuomet turi penkis žaidėjus, galinčius pataikyti iš toli. Daug laiko žaidžia su Matthew Costello penktoje pozicijoje ir Alecu Petersu ketvirtojoje. Jie išplečia aikštę ir tai bus mums iššūkis. Mums teks užduotis sugalvoti, kaip juos sustabdyti“, – kalbėjo treneris.

Anot „Žalgirio“ stratego, varžovai – aukšti ir atletiški, tačiau galima juos atakuoti išnaudojant papildomą perdavimą, sukant kamuolį nuo vienos aikštės pusės į kitą. „Mums tai svarbios rungtynės ir padarysime viską, kad laimėtume“, – sakė J. Zdovcas.

Paklaustas, ko tikėtis per likusias dvejas šio sezono rungtynes, „Žalgirio“ strategas pabrėžė, kad žais taip, kaip komanda žaidžia nuo jo atvykimo dienos.

„Kiekvienose rungtynėse turime žaisti kietai fiziškai, priversti varžovus sunkiai dirbti dėl kiekvieno kamuolio. Tai bus raktas į sėkmę. Puolime turime žaisti kaip komanda. Pastaruoju metu pradėjome žaisti kiek savanaudiškai, turiu galvoje ir rungtynes su Vilniaus „Rytu“. Turime pagerinti puolime savo žaidimą. Turime žaisti labiau dalindamiesi kamuoliu, – sakė jis. – Akistatoje su „Rytu“? Tai nebuvo mūsų diena. Žaidėme be energijos, buvo daug savanaudiškų veiksmų tiek puolime, tiek gynyboje. Jei būsime protingi, pasimokysime iš šių rungtynių.“

Jis patvirtino, kad Lukas Lekavičius sveikas ir padės penktadienį komandai Vitorijoje.

Po šių rungtynių Kauno „Žalgiris“ sužais paskutinę šio sezono dvikovą Eurolygoje sekmadienį namie su Belgrado „Crvena Zvezda“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją