Dėl sprendimo pasirašyti sutartį su Maskvos CSKA į J. Jerebko kreipėsi Švedijos krepšinio federacijos generalinis sekretorius Fredrikas Joulamo. Pastarajam ketvirtadienį teko paviešinti tokią žinią: „Deja, bet esame priversti konstatuoti, kad Jonasui Jerebko daugiau nėra galimybių žaisti Švedijos krepšinio nacionalinėje ekipoje.“

Artimiausiu metu Švedijos laukia dvejos 2023 metų pasaulio čempionato Europos zonos C grupės rungtynės vasarą su Suomija ir Slovėnija.

Švedijos krepšinio federacija taip pat pranešė, kad visi žaidėjai, tame tarpe ir J. Jerebko, pasidalino žinute už taiką rungtynėse namie su Kroatija. Švedijos krepšinio federacija taip pat įkūrė labdaros fondą karo aukoms ir parėmė FIBA sprendimą eliminuoti Rusiją iš visų turnyrų.

Iš Eurolygos kartu su kitom dviem Rusijos komandomis išmestas „armijos sporto klubas“ CSKA šiuo metu varžosi tik VTB Vieningosios lygos turnyre.

Prasidėjus karui CSKA su grupe kitų krepšininkų legionierių paliko ir lietuvis Marius Grigonis, tačiau kol kas nusitraukti galiojančios sutarties palankiomis sąlygomis gynėjui nepavyksta.

Oficialiai išsiskirti su Rusijos klubu kol kas sugebėj tik Tornikė Šengelija, Danielis Hackettas ir Iffe Lundbergas.

Praėjusio savaitgalio rungtynėse CSKA atstovavo trys užsieniečiai – serbas Nikola Milutinovas, amerikiečiai Willas Clyburnas ir Casperas Ware'as. CSKA toliau treniruoja įvykius Ukrainoje ignoruojantis graikas Dimitrios Itoudis.


J. Jerebko sutartis su CSKA galioja iki šio sezono pabaigos.

J. Jerebko ilgus metus yra žaidęs NBA – pajėgiausios pasaulio lygos komandoms jis atstovavo 2009-2019 m., su „Golden State Warriors“ buvo nužygiavęs iki pat finalo. Paskutinė klubinė komanda, kurioje žaidė švedas, buvo Rimo Kurtinaičio treniruota Maskvos srities „Chimki“ – su ja J. Jerebko išsiskyrė po nemenko skandalo.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją