Barcelona“ (20/5) antradienį išvykoje 89:87 (16:27, 26:19, 22:14, 25:27) nugalėjo Mursijos UCAM (13/12) krepšininkus.

Dvikovos pradžia tapo tikru košmaru katalonų klubui – aikštės šeimininkai visiškai dominavo aikštėje ir vienu metu turėjo 17-os taškų persvarą (25:8).

Po nokdauno ant kojų pakilę „Barcelona“ žaidėjai sugebėjo aptirpdyti skirtumą, o prieš didžiąją pertrauką po Kyle'o Kuričiaus dvitaškio svečiai išlygino rezultatą 42:42.

Intriga niekur nedingo iki paskutinių dvikovos sekundžių. Atrodė, jog komandos stos į pratęsimą: UCAM legionierius Jordanas Davisas likus 1 sek. pataikė tolimą metimą, po kurio rezultatas tapo lygus (88:88).
Visgo po epizodo peržiūros nuspręsta, kad žaidėjas mynė liniją, tad įskaityti du taškai (87:88).

Po dramatiškos rungtynių atomazgos pergale džiaugėsi „Barcelona“ vyrai.

Katalonijos klubo strategas Šarūnas Jasikevičius po dvikovos teigė, kad „rungtynės su Mursijos ekipa buvo sunkesnės nei kai kurios Eurolygos dvikovos“, ir pabrėžė, kad norint laimėti „vienoje iš sunkiausių lygos aikštelių“ svarbu demonstruoti kietą kovą.

Čempionato lyderių treneris, kurio vadovaujama komanda pasiekė 20-ą pergalę per 25-is lygos mačus, liko patenkintas savo komandos atsaku po prastos rungtynių pradžios, kurioje svečiai atsiliko 17 taškų skirtumu (8:25).

„Noriu pasveikinti vaikinus ir mūsų sirgalius su šia pergale, pasiekta dvikovoje, kuri vyko daugmaž taip, kaip ir planavome bei ruošėmės.

Pradžia buvo bloga ir turėjome būti daug kietesni. Neradome puolimo situacijų ir tai leido varžovams labai greitai atitrūkti. Kiti trys kėliniai mums buvo labai geri ir vienoje karščiausių lygos aikštelių žaidėme tai, ką norėjome“, – pažymėjo jis.

„Turėjome duoti kovą nuo pat pradžių šeimininkams, kurie gerai pataikė. Tai yra labai fiziška ir protingai žaidžianti komanda, mes negalėjome pralaimėti taip pirmo ketvirčio. Mursijos krepšininkai yra kietesni nei kai kurie Eurolygos vaikinai“, – pažymėjo strategas.

Lietuvis pridūrė, kad Mursijos universiteto UCAM komandos projektas yra „vienas geriausių ACB lygoje“.

Barcelona“ pastaruoju metu žaidžia kone kas dvi dienas. Praėjusį sekmadienį Šaro kariauna pralaimėjo Badalonos „Joventut“ (17-8) ekipai, o artimiausias rungtynes Katalonijos klubas žais šį penktadienį Eurolygoje: išvykoje laukia akistata su Pirėjo „Olympiakos“. Savaitė bus užbaigta sekmadienio dvikova ACB lygoje su Andoros „MoraBanc“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją