Ramūno Cvirkos auklėtiniai savo žiūrovų akivaizdoje po permainingos kovos 93:76 (32:19, 17:24, 22:15, 22:18) susitvarkė su Kėdainių „Nevėžio-Optibet“ (5-18) krepšininkais, kurie patyrė septintą pralaimėjimą iš eilės.

Antrą pergalę iš eilės pasiekęs Alytaus klubas pakilo į septintąją turnyrinės lentelės vietą, aplenkdamas Klaipėdos „Neptūną“. Į priekį nugalėtojus vedė po 16 taškų įmetę Aleksandras Aranitovičius ir Joshua Newkirkas.

Pirmus 12 mačo taškų pelnę dzūkai jau pirmojo kėlinio pabaigoje triuškino varžovus 32:14, tačiau svečiai antrajame kėlinyje pakeitė rungtynių eigą ir prisivijo 51:53. Pranašumą išbarsčiusi „Dzūkija“ supyko ir vėl pradėjo bėgti.

Trečiajame kėlinyje šeimininkai spurtavo 12:2 ir atstatė dviženklę persvarą 63:53, o prasidėjus lemiamam ketvirčiui alytiškiai įgijo ir rekordinį pranašumą 80:58. „Nevėžis-Optibet“ nebeatsitiesė ir turėjo susitaikyti su pralaimėjimu.

Alytiškius pačioje rungtynių pabaigoje dar labiau pradžiugino Tadas Cibulskas – ketvirtą kartą ant „Betsafe-LKL“ parketo žengęs 18-metis dvitaškiu pelnė pirmuosiu karjeros taškus.

„Dzūkija“: Joshua Newkirkas ir Aleksandras Aranitovičius (14 atk. kam.) po 16, Mindaugas Lukauskis ir Dylanas Frye po 12, Justas Furmanavičius 9.

„Nevėžis-Optibet“: Marius Valinskas 25 (5 atk. kam., 6 rez. perd.), Paulius Murauskas 17 (5 atk. kam.), Svenas Smajlagičius 13, Domantas Vilys 9.

Trenerių komentarai:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją