Klubo vadovas „Match TV“ taip pat aptarė vieno komandos lyderių Tornikės Šengelijos atvejį.

„Ar Rusijos komandos iš tiesų galės vėl prisijungti prie Europos turnyrų? Nemanau, kad tai tikėtina“, – atsakė A. Vatutinas, darydamas prielaidą, jog Rusijos klubų problemos nesibaigs net ir įsivyravus taikai Ukrainoje.

„Atsižvelgiant į rusofobiją Europoje, man sunku įsivaizduoti Rusijos armijos vardu pavadintos komandos sugrįžimą.

Net ir jei leistų mums varžytis neutraliose aikštėse, kyla klausimas, ar CSKA yra prasmė žaisti Atėnuose ar Belgrade? Ar turėtume aukoti savo sirgalius, kad išsaugotume vietą Eurolygoje? Nesu tikras, jog tai būtų teisingas sprendimas“, – kalbėjo A. Vatutinas.

CSKA bosas taip pat komentavo išsiskyrimą su T. Šengelija bei kartvelo praleistą laiką Maskvoje.

„Jam išties nepasisekė CSKA, jis nebuvo savimi, netapo lyderiu aikštėje ir už jos ribų, kaip tai buvo „Baskonia“ ekipoje.

Galime pripažinti, jog jis nepateisino lūkesčių. Laikas parodys, ar tai buvo Rusijos, Maskvos, CSKA, trenerių žaidimo planų ar dar ko nors kaltė“, – kiek ironiškai kalbėjo A. Vatutinas.

„Jis mūsų neįžeidė. Vertinu jo gerus žodžius apie komandą, kurie dar kartą demonstruoja jo profesionalumą. CSKA principai išliks tie patys. Mes ir toliau stengsimės sudaryti geriausias sąlygas žaidėjams, nepaisant jų tautybės.

Žaidėjai ir jų šeimos čia visada jautėsi saugios. Mūsų sirgaliai su užsieniečiais elgėsi pagarbiai ir su meile, laikė juos šeimos nariais.

Man sunku suprasti Tornikės išsakytus žodžius apie grasinimus jo šeimai. Šengelija, Lietuvos ir Lenkijos žaidėjai bei jų šeimos sulaukė grasinimų telefonu ar socialiniuose tinkluose. Akivaizdu, jog dabar atskleisti tuos, kurie grasino šiuo metu nėra patogu.

Noriu aiškiai pasakyti, Tornikė mūsų neįžeidė. Tačiau pirmą kartą per pastarajį laikotarpį CSKA klube vienas iš mūsų žaidėjų pusantrų metų nuolat kovojo su savimi ir turėjo kaukę Maskvoje, turiu omeny ne chirurginę kaukę. Pasaulinės problemos privertė jį pašalinti ir viskas visiems tapo lengviau“, – apie išsiskyrimą su T. Šengelija kalbėjo A. Vatutinas.

Primename, kovo 22-ą Eurolygos akcininkų valdyba patvirtino turnyro prezidento Jordi Bertomeu siūlymą ir dėl karo Ukrainoje pašalino tris Rusijos klubus. Taip pat nuspręsta anuliuoti visus likusių ekipų rezultatus, pasiektus žaidžiant su rusais. Šio sezono Eurolygos turnyro lentelėje nebeliko Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS klubų.

Iš legionierių – tik strategas

A. Vatutino vadovaujamą CSKA organizaciją prasidėjus karui paliko dauguma legionierių, tarp kurių buvo ir lietuvis M. Grigonis, kol kas dar turintis galiojančią sutartį su klubu ir derinantis jos nutraukimo sąlygas.

CSKA legionierių gretas sudaro tik Rusijoje šaknis suleidęs strategas, graikas Dimitrios Itoudis su savo tarptautiniu asistentų štabu.

Visi kiti europiečiai žaidėjai prasidėjus karui su CSKA atsisveikino – Rusiją paliko kartvelas Tornikė Šengelija, Italijos pilietybę turintis amerikietis Danielis Hackettas, vokietis Johannesas Voigtmannas, danas Iffe Lundbergas.

Iš Maskvos išvyko ir Rusijos pilietybę turintis amerikietis Joelis Bolomboy'us. Savo ruožtu į Maskvą taip ir neatskrido sutartį su CSKA sudaręs kanadietis Kevinas Pangosas, o amerikiečiai Willas Clyburnas ir Allerikas Freemanas taip pat dar turi galiojančias sutartis su klubu, tačiau komandoje nežaidžia.

Oficialiai sutartis su CSKA kol kas nutraukti pavyko T. Šengelijai, D. Hackettui ir I. Lundbergui, kurių pavardžių ir nuotraukų nebėra ne tik Eurolygos, bet ir paties klubo interneto svetainėje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją