Per likusius šešis LKL reguliariojo sezono turus kauniečiai, kurie visus mačus žais svečiuose, nebeturi prabangos suklupti, o jiems dar teks kautis ir su jau beveik keturis mėnesius vietiniame fronte neklumpančiu Panevėžio „Lietkabeliu“, ir su prie savų žiūrovų visada pavojingais Utenos „Uniclub Casino-Juventus“ bei Šiaulių „Šiaulių-7bet“ klubais.

Ar tai reiškia, kad LKL čempionate po ilgos pertraukos pagaliau pakvipo tikra intriga?

„Tai – antra „Ryto“ pergalė, bet praktiškai galėjo būti ir trečia, jeigu ne teisėjų klaidos antrų tarpusavio rungtynių pabaigoje. Bet mano nuomonė yra paprasta: „Žalgiris“ šiemet turi visus šansus elinį kartą laimėti LKL pirmenybes. Juk kalbame ne apie vienas rungtynes, o apie serijas. Jas laimėti tiek „Rytui“, tiek „Lietkabeliui“ tikimybė yra labai maža.

Žinoma, svarbu, kiek sveiką sudėtį turės „Žalgiris“, nes vilniečiai ir panevėžiečiai didelių problemų su savo žaidėjais neturi. Bet jiems įveikti „Žalgirį“ serijoje bus tikrai sudėtinga“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ tikino buvęs „Ryto“ direktorius Rolandas Jarutis.

Rolandas Jarutis

„Prisimename, kokią komandą rinkdavo Šarūnas Jasikevičius. Aš nežinau, kas jam padėdavo tai daryti – žmonės tai tie patys likę „Žalgiryje“. Bet Šaras atsiveždavo alkanus ir į karjeros piką einančius žaidėjus. Matome, kuo tapo Vasilijė Micičius, Brandonas Daviesas, Kevinas Pangosas... Mes galime vardinti vieną po kito žaidėjus, kurie buvo atrasti. Sąlygos Kaune puikios – tik norėk dirbti.

Veteranus galima gerbti lietuvius, kurie tikrai kovoja – tas pats Paulius Jankūnas ar Artūras Milaknis. Jiems nelabai yra lygių pagal krepšinio supratimą ir atsidavimą. O pavyzdžiui Janis Stelniekas yra didelė skylė, ypač gynyboje“, – komentavo buvęs krepšininkas ir treneris.

Kazys Maksvytis

Vis dėlto labiausiai R. Jaručiui užkliuvo tai, kad artėjant lemiamoms sezono kovoms iš „Žalgirio“ stovyklos prasprūdo informacija apie tai, kad kitą sezoną komandos vairą iš Jure Zdovco perims Kazys Maksvytis.

„Tai yra katastrofa. Visa šita komunikacija, kai sezono eigoje pasirodo tokie pranešimai, yra nepagarba tiek treneriui J. Zdovcui, tiek netgi ir pačiam K. Maksvyčiui. Reikėjo palaukti sezono galo ir tik tada susidėlioti viską, juk tam turėtų visa vasarą – susidėlioti tokius dalykus.

Vienas iš geriausių pavyzdžių buvo „Ryto“ komandoje, kai vykstant LKL atkrintamosioms buvo paviešintas būsimas Rimo Kurtinaičio pakeitimas į Dainių Adomaitį. Bet žinome priežastis.

O „Žalgiris“ yra solidi organizacija. Nelabai galiu suprasti, kaip tokia informacija galėjo pasirodyti. Matėme vakarykštę J. Zdovco spaudos konferenciją ir tai, kaip jis dabar turi jaustis. Keista turėtų būti ir žaidėjų savijauta, nes koks tokiu atveju lieka trenerio autoritetas? Kaip jis gali toliau vadovauti?“, – stebėjosi 45-erių metų specialistas.

„Aš nežinau, gal čia agentų darbas. Aišku, galima turbūt tik nuimti kepurę prieš žurnalistus, kurie sugeba šitą informaciją ištraukti, bet iš esmės tai yra nesolidus reikalas“, – pridūrė R. Jarutis.

Pats Rolandas dar mena tuos laikus ir pats buvo dalimi to, kai Vilniuje egzistavo dvi LKL komandos – „Lietuvos rytas“ ir „Sakalai“. O ar išsitektų dvi ekipos sostinėje dabar?

„Manau, kad tikrai išsiteks. Su gera organizacija ir konkurencinga komanda, kurią planuojama suburti, kodėl gi ne? Tik aš galvoju, kad pats protingiausias ėjimas naujajai komandai būtų pirkti ne Alytaus, Prienų ar Kėdainių klubų vietą, o Panevėžio „Lietkabelio“. Juk iš karto gautum teisę žaisti Europos taurės turnyre.

Tuo metu Panevėžyje atlikti rokiruotę ir pastatyti kitą komandą bei komerciniu keliu įleisti ją į LKL. Toks ėjimas, mano manymu, būtų ir pats realiausias, ir pats teisingiausias“, – svarstė jis.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją