Šį kartą sekmadienį „Žalgiris“ (22/2) buvo laikomas favoritu kovoje su principiniais varžovais, tačiau svečiuose 74:87 (19:17, 12:25, 26:20, 17:25) nusileido Vilniaus „Rytui“ (21/3), kuris šiame „Betsafe-LKL“ sezone antrą kartą nubaudė čempionų titulą ginančius priešininkus.

Jure Zdovco kariaunai pralaimėjimą dar labiau apkartino Edgaro Ulanovo trauma – ketvirtojo kėlinio pradžioje puolėjas atakuodamas krepšį skausmingai susidūrė su Arnu Butkevičiumi ir paliko aikštę tik su bendraklubių pagalba.

Be to, „Žalgiris“ į Vilnių atvyko be apsirgusio įžaidėjo Luko Lekavičiaus.

Po dvikovos E. Ulanovas nuramino „Žalgirio“ sirgalius vildamasis, jog patyrė tik stiprų sumušimą ir galės komandai padėti paskutinėse Eurolygos dvikovose.

Vienas Kauno komandos lyderių pripažįsta, kad pralaimėjimas – visiškai logiškas rezultatas, nes žalgiriečiai neprilygo šeimininkams energija ir kovingumu.

„Sveikinimai varžovams, jie nusipelnė šios pergalės. Visi akmenėliai į mūsų daržą, ypač už pirmą rungtynių pusę. Nežaidėme taip, kaip mes turėtume žaisti tokiose rungtynėse.

Absurdiškas kontakto lygis. Toks vaizdas, jog varžovai mėgaujasi žaisdami namuose, o mes leidžiame jiems tą daryti. Jei žaidi išvykoje, negali to leisti priešininkams daryti ir mėgautis sirgalių palaikymu. Ypač pirmoje pusėje kontroliavo ritmą – ir tritaškiai, ir prasiveržimai, ir atkovoti kamuoliai.

Taip, po pertraukos padarėme žingsnelį į priekį, greičiau pradėjome judėti tiek puolime, tiek gynyboje.

Tačiau svarbiais momentais padarytos kelios kvailos pražangos, tos techninės ne laiku, praradome rungtynių kontrolę, nes didžiąją trečio kėlinio dalį pavyko kontroliuoti.

Apskritai, praleidome 87 taškus, nenusipelnėme pergalės ir kaltinti galime tik save“, – po dvikovos kritiškai kalbėjo E. Ulanovas.

– Ketvirtame kėlinyje po susidūrimo su Arnu Butkevičiumi negalėjote tęsti rungtynių, kas nutiko kojai?, – po nesėkmės spaudos konferencijoje buvo paklaustas E. Ulanovas.

– Nežinau, pirmadienį pajusiu labiau. Susimušiau kelį, man kliuvo į kelio šoną, Arnui pasisekė labiau. Toks momentinis aštrus skausmas, manau, nieko rimto.

– Nežaidė Lukas Lekavičius, kiek tai turėjo įtakos „Žalgirio“ pasirodymui?

– Nesvarbu, Lukas yra ar nėra jo, mūsų kontakto lygis negali būti toks, koks buvo šį vakarą.
„Rytas“ darė, ką norėjo, viską leidome kontroliuoti.

Prisiminkite, kaip mes žaidėme septyniese antrose rungtynėse Vilniuje, koks ten buvo kontaktas iš mūsų pusės, kaip privertėme juos vargti, atlikti nepatogius metimus, kontroliavome atkovotus kamuolius, nors „Rytas“ visą sezoną gyvena iš antrų šansų ir greito puolimo.

Ne čia problema, jog Luko nebuvo.

– Savaitės viduryje pasirodė pranešimų apie „Žalgrio“ ir Kazio Maksvyčio susitarimą, gal tai įnešė kažkokios destrukcijos komandai?

– Netikiu, nes mūsų komanda per daug patyrusi, jog reaguotų į tokius pranešimus. Be to, nemanau, jog mūsų užsieniečiai žino tai, juk klubas oficialiai neskelbė.

Ta tema nėra ką kalbėti, reikia gerai užbaigti šį sezoną. Būtų keista, jei dabar pradėsime kalbėti apie kitus metus.

– Kodėl nepavyko kontroliuoti to fiziškumo, kodėl varžovai apstumdė jus?

– Koncentracijos stoka, pro pirštus žiūrėjimas į kai kurias situacijas. Sakau, leidome mėgautis žaidimu varžovui.

Savo ruožtu tikėjomės kažko lengvo, norėjome žaisti be pastangų. Dėl to mus nubaudė ir mes nenusipelnome pergalės.

Butkevičius: viena solidžiausių pergalių sezone

Savo ruožtu „Ryto“ komandos kapitonas A. Butkevičius džiaugėsi stabiliu žaidimu ir pelnyta pergale.

„Labai solidžios mūsų rungtynės, gal sakyčiau, vienos solidžiausių šiame sezone. Koncentraciją pavyko išlaikyti didžiąją rungtynių dalį. Gal pirmos 5-ios minutės buvo sunkesnės, bet sugebėjome nepasimesti, grįžome prie savo žaidimo, kontroliavome rungtynių tempą, momentais sužaisdavome greičiau, gebėjome protingai valdyti tą persvarą.

Be didelių bangavimų laimėjome šias rungtynes, tai labiausiai džiugina“, – kalbėjo „Ryto“ kapitonas.

A. Butkevičius nesutinka, jog šiose rungtynėse komandą slėgė mažesnė įtampa nei sausio mėnesio akistatoje su „Žalgiriu“.

„Tai derbis. Lyginant su sausio dvikova, šiandien niekas nepasikeitė, buvome taip pat motyvuoti, tik šį kartą daug protingiau išnaudojome savo progas, laikėmės rungtynių plano ir baudėme varžovų silpnąsias vietas“, – teigė vienas „Ryto“ lyderių.

Po pergalės „Rytas“ grąžina intrigą kovoje dėl 1-os vietos reguliariajame sezone. Anot A. Butkevičiaus, tai svarbu, tačiau komanda galvoja tik apie artimiausias rungtynes.

„Einame į kiekvieną dvikovą laimėti. Kaip ta situacija susidėliotų, turime vieną tikslą – siekiame kiekviename mače iškovoti pergalę. Kaip susiklostys, matysime.

Tik norėtųsi išlaikyti tą stabilumą, protingą žaidimą, o tai pakelia komandos pasitikėjimą, atmosferą. Reikia tą nusinešti į atkrintamąsias rungtynes“, – vylėsi „Ryto“ kapitonas.

Arnas Butkevičius

Dabar vilniečiai nuo „Žalgirio“ atsilieka 1-a pergale. Iki atkrintamųjų abiem klubams liko sužaisti po 6-is susitikimus įskaitant ir dvikovas su trečioje vietoje esančiu ir gerą sportinę formą demonstruojančiu „Lietkabeliu“.

Rungtynių apžvalga:

Iki šios dvikovos tarpusavio susitikimuose tvyrojo lygybė. Lapkritį Kaune „Rytas“ šeimininkus įveikė 84:75. Antroje dvikovoje Vilniuje „Žalgiris“ šventė pergalę 72:67.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją