„Žalgiriui“ nepadėjo vienas lyderių Lukas Lekavičius. „Žalgiris“ prieš pat rungtynes pranešė, kad įžaidėjas dėl ligos liko namuose. Maža to, Jure Zdovco kariaunai pralaimėjimą dar labiau apkartino Edgaro Ulanovo trauma – ketvirtojo kėlinio pradžioje puolėjas atakuodamas krepšį skausmingai susidūrė su Arnu Butkevičiumi ir paliko aikštę tik su bendraklubių pagalba.

Vilniečiai savo aikštėje žalgiriečius nugalėjo pirmą kartą nuo 2018 metų. Į pergalę komandą vedė Ivanas Buva ir Kenny Smithas, pelnę atitinkamai 18 ir 16 taškų. K. Smithas pridėjo dar ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Kauniečius įveikęs „Rytas“ grąžina intrigą kovoje dėl pirmos vietos reguliariajame sezone. Dabar vilniečiai nuo „Žalgirio“ atsilieka 1-a pergale. Iki atkrintamųjų abiem klubams liko sužaisti po 6-is susitikimus įskaitant ir dvikovas su trečioje vietoje esančiu ir gerą sportinę formą demonstruojančiu „Lietkabeliu“.

„Rytas“ buvo geresnė komanda. Tikėjausi sunkių rungtynių. Mes antrose tarpusavio rungtynėse sausį, turėdami vos septynis krepšininkus, žaidėme kur kas geriau. Šioje dvikovoje akivaizdžiai trūko energijos“, – po pralaimėjimo kalbėjo J. Zdovcas.

– Šią savaitę žiniasklaida pranešė apie „Žalgirio“ ir Kazio Maksvyčio susitarimą kitam sezonui. Ar ši naujiena skaudi jums?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas J. Zdovcas.

– Sunkus atsakyti į tokį klausimą, jo aš tikėjausi. Tai gi, tai man pirma tokia situacija. O kaip jūs jaustumėtės, jei būtumėte mano vietoje? Būtų sunku? Tai štai, toks ir atsakymas.

Ką aš galiu padaryti, tai darbo dalis.

– Kodėl nežaidė Marekas Blaževičius ir Regimantas Miniotas?

– Šioje situacijoje tokį klausimą ir aš sau galiu užduoti, nes pralaimėtos runtynės. Nusprendėme žaisti su Jojo (Lauvergne) ir Joshua (Nebo) bei išbandytu Pauliaus Jankūno bei Tylerio Cavanaugh duetu.

Bet kai pralaimi rungtynes, o ant suolo lieka geri žaidėjai, visada savęs gali klausti, ar tai geras sprendimas.

– Koks buvo rungtynių planas šį vakarą Vilniuje?

– Žinoma, ruošėmės ir dirbome galvodami apie šias rungtynes. Kai kas veikė, kai kas – ne. Bet kai neturi energijos, bet koks planas gali nesuveikti.

– Kaip sudėtinga verstis be žaidimą kuriančių įžaidėjų?

– Asmeniškai labai sunku, nes pats buvau įžaidėjas (juokiasi). Matau daug situacijų ir kaip jos turėtų vystytis, tačiau tikiu, jog Janis Strelniekas turi pakankamai žinių ir gali vadovauti komandai.

Tačiau jis praradęs praradęs formą. Tai akivaizdu, nėra jokios paslapties. Iš jo kūno kalbos galima matyti, kad Janis pats yra nepatenkintas. Nėra lengva, nes ši pozicija – svarbiausia komandoje.

– Minėjote, jog komanda neturėjo tinkamo nusiteikimo rungtynėms, kaip jūs galite paaiškinti energijos trūkumą žaidime?

– Tai psichologiniai dalykai. Turėjome seriją nelengvų rungtynių svečiuose. Kai tiek daug susitikimų, nėra lengva tinkamai nusiteikti dvikovoms, net jei tai derbis. Nesakau, kad komada atsipalaidavusi, tačiau kažkodėl tikėjosi čia lengvesnių rungtynių. Sunku tą paaiškinti.

– Ar Lukas Lekavičius bus pasiruošęs kitai savaitei?

– Aš tikiuosi. Jam nieko rimto, sloga. Taip pat viliuosi, jo E. Ulanovui nieko rimto, tik sumušimas.

Žibėnas: reikėjo pergalės prieš kietesnį varžovą

Vilniaus „Ryto“ strategas džiaugėsi pergale po niūrių emocijų baigus kovas FIBA Čempionų lygoje.

„Mums reikėjo tokios pergalės, kietesnėse rungtynėse prieš kietesnį varžovą. Geros emocijos vilniečiams, mums – pasitikėjimas savo jėgomis, bet tik tiek, nieko daugiau. Pavyko išvengti statisko krepšinio, „judinome“ kamuolį, noriu pabrėžti kiekvieno žaidėjo indėlį, žaidė visi kartu. Taip pat tikimės, jog Ulanovui nieko rimto bei greitai sugrįš į aikštę.

Taip pat norėjome jų gynėjus „dusinti“, bet tą darome prieš kiekvieną varžovą ir čia nieko ypatingo. Labiau džiaugiuosi už mūsų komandą, prarasti tik 9 kamuoliai. Tai man daug ką pasako.

Branginome kamuolį ir laikėmės rungtynių plano“, – po dvikovos kalbėjo „Ryto“ strategas G. Žibėnas.

Šeimininkų užduotis lengvino nuostoliai „Žalgirio“ gretose: Vilniuje nežaidė Lukas Lekavičius.

„Žinoma, Lukas daug duoda komandai. Tai jų motoriukas, bet tokiuose derbiuose nėra svarbiausia, ar žaidi visos sudėties, ar ne.

Mes KMT finalo ketverte žaidėme be Speedy Smitho. Tai mums kainavo, bet mes negalime daug skųstis.

Tikėkimės, Lukas greit pasveiks, čia yra krepšinio dalis ir to niekas negali išvengti.

Mes savo ruožtu žaidėme gal trečias ar ketvirtas rungtynes visa sudėtimi. Reikia pabelsti į stalą, jog tai tik tęstųsi“, – kalbėjo strategas.

„Rytas“ nuo lygoje pirmaujančio „Žalgirio“ šiuo metu atsilieka viena pergale. Anot stratego, kažką skaičiuot ir prognozuoti neverta.

„Nieko naujo nepasakysiu. Einame į kiekvienas rungtynes laimėti. Kažką skaičiuoti ne mūsų darbas“ , – kalbėjo G. Žibėnas.

„Ryto“ strategas linkėjo kitame sezone „Žalgirio“ vairą perimsiančiam Kaziui Maksvyčiui sėkmės.

„Apie „Žalgirio“ sudėtį klausimas gal ne man, nesu klubo vadybininkas. Savo ruožtu Kaziui galiu palinkėti tik sėkmės. Tų iššūkių Kaziui netrūks, turės dar daugiau. Jam galėčiau sėkmės palinkėti, o kaip jam susiklostys, parodys ateitis“, – teigė K. Maksvytis.

Rungtynių apžvalga:

Iki šios dvikovos tarpusavio susitikimuose tvyrojo lygybė. Lapkritį Kaune „Rytas“ šeimininkus įveikė 84:75. Antroje dvikovoje Vilniuje „Žalgiris“ šventė pergalę 72:67.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)