Giedriaus Žibėno auklėtiniai savo sirgalių akivaizdoje Lietuvos čempionus nugalėjo 87:74 (17:19, 25:12, 20:26, 25:17) ir taip įnešė daugiau intrigos kovoje dėl pirmosios „Betsafe-LKL“ reguliariojo sezono pozicijos.

Jure Zdovco kariaunai pralaimėjimą dar labiau apkartino E. Ulanovo trauma – ketvirtojo kėlinio pradžioje puolėjas atakuodamas krepšį skausmingai susidūrė su Arnu Butkevičiumi ir paliko aikštę tik su bendraklubių pagalba.

Ketvirtojo kėlinio pradžioje sostinės klubas pirmavo tik 62:59, tačiau J. Zdovcas ir „Žalgirio“ atsarginių suolas dėl replikų teisėjams netrukus gavo technines pražangas, o dovanomis pasinaudoję vilniečiai atitrūko 73:60 ir atgal nebesižvalgė.

„Žalgirio“ 14-os pergalių seriją vietiniame fronte nutraukęs „Rytas“ įveikė principinį varžovą antrą kartą šį sezoną. Pirmąjį šio sezono tarpusavio mūšį „Rytas“ laimėjo 84:75, o antrajame „Žalgiris“ pasiekė revanšą 72:67.

Vilniečiai savo aikštėje žalgiriečius nugalėjo pirmą kartą nuo 2018 metų. Į pergalę komandą vedė Ivanas Buva ir Kenny Smithas, pelnę atitinkamai 18 ir 16 taškų. K. Smithas pridėjo dar ir 8 rezultatyvius perdavimus.

Šiame susitikime svečiams nepadėjo vienas lyderių Lukas Lekavičius. Kauno klubas prieš pat rungtynes pranešė, kad įžaidėjas dėl ligos liko namuose. Be įžaidėjų likęs „Žalgiris“ stokojo organizuotumo puolime ir pagal klaidas varžovus „aplenkė“ 15:9.

„Rytas“: Ivanas Buva 18, Kenny Smithas 16 (8 rez. perd.), Reigarviusas Williamsas 10, Vaidas Kariniauskas ir Arnas Butkevičius po 8, Margiris Normantas ir Mindaugas Girdžiūnas po 6.

„Žalgiris“: Tyleris Cavanaugh 12, Tai Websteris ir Joffrey Lauvergne'as po 10, Joshua Nebo 9, Edgaras Ulanovas 8 (6 atk. kam.), Janis Strelnieks 7, Karolis Lukošiūnas 6.

Pirmojo kėlinio viduryje žalgiriečiai išsiveržė į priekį 12:7, bet iki ketvirčio pabaigos „Rytui“ pavyko priartėti 17:19. Antrajame ketvirtyje sostinės ekipa persvėrė rezultatą savo naudai (25:23), o įpusėjant mačui įgijo ir dviženklį pranašumą 42:31.

Legionierių vedami vilniečiai po pertraukos kurį laiką toliau kontroliavo situaciją, bet kauniečiai laikėsi arti: besibaigiant trečiajam ketvirčiui kauniečiai atsilikinėjo tik 52:55.

Lemiamo ketvirčio pradžioje „Rytas“ vėl įjungė aukštesnę pavarą ir atstatęs dviženklę persvarą pateikė rimtą paraišką nugalėti. Paskutinėmis minutėmis šeimininkai neatsipalaidavo ir dar kiek padidinę pranašumą šventė saldžią pergalę.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)