Nors nelaukiama, kad Eurolyga imsis drastiškų sprendimų anksčiau nei vasarą, jau daugiau nei mėnesį vykstantis karas ir vis griežtėjančios Vakarų sankcijos šaliai agresorei greitą Rusijos komandų sugrąžinimą į turnyrą daro sunkiai tikėtinu.

Tiesa, sunkiausiai ilgam užtrenkti duris bus Maskvos CSKA, kuris yra vienas iš 11-os dešimtmetį galiojančias A licencijas turinčių Eurolygos klubų.

Tuo metu tiek Sankt Peterburgo „Zenit“, tiek Kazanės UNIKS pajėgiausiame Europos klubinio krepšinio turnyre varžėsi svečių teisėmis – peterburgiečiai gavę vardinį kvietimą, o Tatarstano atstovai – kaip Europos taurės finalininkai.

Pastarąją vietą rusai tikrai praras, nes vienintelė kovą tęsusi jų komanda Krasnodaro „Lokomotiv“ buvo išmesta ir iš šių metų Europos taurės dalyvių gretų.

Jeigu Eurolygos pozicija okupantų šalies klausimu išliks tvirta ir principinga, Rusijos ekipų tarptautiniame fronte galime neišvysti ir bent jau artimiausią sezoną.

O kas pirmieji eilėje užimti tris galimai atsirasiančias vakansijas?

„Aš maždaug netgi galiu pasakyti, kurie tai klubai greičiausiai bus. Mano spėjimas būtų „Valencia“, Bolonijos „Virtus“ ir Belgrado „Partizan“. Visi labai turtingi. „Virtus“ išvis nusipirko Danielį Hackettą ir Tornikę Šengeliją. Patys turbūt suprantate, kad ten jie ne už „ačiū“, o už tikrai geras sutartis nuėjo“, – „Delfi TV“ laidoje „Krepšinio zona“ pastebėjo „Octagon Europe“ agentūros direktorius Baltijos šalims ir Ukrainai Saulius Švetkauskas.

Paklaustas, ar užsivėrus Rusijos, Kinijos ir Ukrainos krepšinio rinkoms, padidės krepšininkų pasiūla, taigi gerų legionierių bus lengviau sumedžioti ir Lietuvos komandoms, agentas išliko atsargus.

„Nebūtinai, nebūtinai. Pavyzdžiui, šiemet buvo labai didelė žaidėjų sausra. Taip, legionieriai, žaidę Ukrainoje, dabar išsisklaidė ir kažkiek užkamšė tą rinką, bet šią minutę dar yra tiek laisvų darboviečių ir nėra žaidėjų. Kalbant apie LKL, tai Japonijos antroje lygoje moka daugiau nei kai kur Lietuvoje.

O „Žalgiris“ visada turi, iš ko rinktis, tik klausimas, ar sugebės sau leisti pakonkuruoti. Nes ir šiemet buvo užklausimų iš mūsų agentūros jiems ne dėl vieno žaidėjo, bet vienas galiausiai nuėjo į Tel Avivo „Maccabi“, o kitas į Milano „Armani Olimpia“. Kad ir „Žalgiris“ galėjo pasiūlyti gerą atlyginimą, bet ten tiesiog yra dar daugiau pinigų“, – pasakojo S. Švetkauskas.

Beje, savo pretenzijų dėl dalyvimo kitų metų Eurolygos kol kas neatsisako ir Panevėžio „Lietkabelis“, kuris jau yra užsitikrinęs vietą Europos taurės aštuntfinalyje ir vis dar grumiasi dėl namų aikštės pranašumo jame.

Primename, kad bilietai į Eurolygą atitenka abiem Europos taurės finalininkams.

Visa laida „Krepšinio zona“ – vaizdo įraše.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją