Šarūno Jasikevičiaus auklėtiniai mače su turkais realizavo net 16 tritaškių (iš 27) ir pakartojo klubo pataikytų tritaškių rekordą šiame sezone.

Vis dėlto, po rungtynių „Barsos“ strategas dideliu susižavėjimu dėl puikaus pataikymo iš tolimos distancijos netryško.

„Aš manau, kad pirmoje rungtynių dalyje „Fenerbahce“ demonstravo kietesnį, fizine jėga pagrįstą žaidimą, o mus gelbėjo tai, kad pataikėme net 9 tritaškius. Be abejo, kai įmeti tiek tritaškių, viskas staiga pasidaro labai gražu ir paprasta. Bet man asmeniškai mūsų žaidimas pirmoje rungtynių dalyje nepatiko. Tačiau antroje rungtynių dalyje situacija pasikeitė. Gal tritaškių ir buvo mažiau, tačiau krepšininkai žaidė solidžiau gynyboje, sustabdė varžovų bandymus rungtyniauti du prieš du ir man tai paliko gerą įspūdį“, – konstatavo Š. Jasikevičius.

Antrą sezoną su „Barcelona“ dirbantis 45-erių krepšinio specialistas teigė, kad komanda juda teisinga linkme. „Man patiko komandos nusiteikimas. Mes kalbėjomės apie tai prieš rungtynes, todėl buvo labai svarbu įsitikinti, kad tos kalbos turėjo tam tikrą poveikį, nes vaikinai tikrai stengėsi daryti tai, ką buvome sutarę. Manau, kad mes pagaliau atsigavome po „Karaliaus taurės“ finalo ir žingsnis po žingsnio judame į priekį. Tiesą sakant, kitų alternatyvų nėra – mūsų laukia dar daug rungtynių, kiekvienose mes privalome tobulėti ir gerinti savo žaidimą. Atvirai sakant, man nerūpi kiek mes įmetame ir praleidžiame taškų, svarbiausia – ar mes tinkamai išnaudojame savo privalumus. Šiose rungtynėse, bent jau antroje jų dalyje, mes tikrai sugebėjome žaisti išnaudodami visą savo potencialą“, – pastebėjo Š. Jasikevičius.

Tuo metu Stambulo „Fenerbahce“ ekipos vyriausias treneris Aleksandras Djordjevičius teigė, kad „Barcelona“ pergalę puikus varžovų lyderių pataikymas. „Jie nuostabiai pradėjo ir taip pat nuostabiai užbaigė rungtynes. Mums trūko solidesnio pagrindinių krepšininkų indėlio, jautėsi nuovargis po paskutinių rungtynių, nes turėjome viena diena mažiau poilsio nei „Barcelona“. Tačiau tai tikrai ne pasiteisinimas. „Barsa“ nusipelnė pergalės, o jų snaiperiai – Abrinesas, Kuričius ir Mirotičius buvo tiesiog neįtikėtini“, – pripažino „Fenerbahče“ ekipos strategas.

„Barcelona“ ekipai, kuriose gretose dėl peties traumos nežaidė Rokas Jokubaitis, iki reguliariojo sezono pabaigos liko dvejos rungtynės. Balandžio 1 dieną „Barsa“ išvykoje žais su Pirėjo „Olympiakos“, o balandžio 7-ąją – namie su Tel Avivo „Maccabi“.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją