Didžiausia išeivijos lietuvių lyga - ČLKL šiemet pradėjo trečią savo sezoną. Lyga savo veiklą vykdo Čikagoje (JAV), o pirmasis jos sezonas prasidėjo dar 2003-ųjų rudenį. Jame rungtyniavo 8 lietuvių komandos.

Šį sezoną ČLKL žaidžia rekordinis komandų skaičius - 12, o dar 6 ekipos dalyvauja senjorų (35 metų ir vyresnių) čempionate.

ČLKL populiarumą liudija ir didžiulis krepšinio sirgalių susidomėjimas varžybomis. Čia jau spėjo apsilankyti Lietuvos Respublikos Prezidentas Valdas Adamkus, LR ambasadorius JAV Vygaudas Ušackas bei kiti garbingi svečiai.

ČLKL marškinėlius, rungtyniaudami lygos varžybose, jau spėjo pasimatuoti V.Ušackas, olimpinis čempionas Romas Ubartas, legendinis "Žalgirio" žaidėjas Mindaugas Lekerauskas ir kiti žinomi šalies piliečiai.

ČLKL čempionate komandos rungtyniauja įvairiems Lietuvos regionams atstovaujančios komandos, pavadintos įvairių mūsų šalies miestų - Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių, Panevėžio, Alytaus, Kretingos, Radviliškio - vardais. Jų gretose rungtyniauja ne vienas buvęs LKL žaidėjas.

Dviejų pastarųjų sezonų ČLKL čempionų alytiškių ekipoje rungtyniauja net 4 buvę LKL krepšininkai.

Komandos gali registruoti tik lietuvių kilmės krepšininkus, tačiau kiekvienai ekipai leidžiama įregistruoti ir po vieną ne lietuvių kilmės žaidėją.

Šaltinis
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją