Į jaunimo rinktines kviestas Volodymyras Orlovas šiuo metu karjerą tęsia Ispanijos trečioje LEB Plata lygoje, „Benicarlo“ komandoje.

Rytų Ukrainoje, Charkivo regione gimęs krepšininkas davė interviu Galicijos regiono žiniasklaidai, kontroversiškai atsiliepdamas apie karą gimtinėje, kuriame kasdien žūsta civiliai ir naikinami miestai.

26-erių aukštaūgis nustebino prorusišku požiūriu į tai, kas vyksta Ukrainoje, ir kritikavo savo šalies ginkluotąsias pajėgas.

„Ukrainos kariuomenė viską naikina jau 8-erius metus, o žiniasklaida neviešina žuvusiųjų. Mano miestas Charkivas yra prorusiškame regione. Nepateisinu to, ką padarė Vladimiras Putinas, nepateisinu jokio smurto, bet mes jau aštuonerius metus kariaujame, ta valstybės dalis yra bombarduojama, tik to neparodo televizija.

Doneckas ir Luhanskas jau 8-erius metus kenčia nuo Ukrainos kariuomenės genocido. 90 proc. čia (Ispanijoje) pasirodančių naujienų yra melagienos, nes Ispanija yra NATO šalis.

Pasakojama tai, kas patogu. Ukrainos valdžia civiliams liepia eiti kariauti, duoda ginklus, kuriais jie nemoka naudotis ir žudo vieni kitus. Tai, kas vyksta Kijeve, neatrodo gerai“, – kalbėjo ukrainietis.

Jis taip pat pridūrė, kad karą išprovokavo Ukrainos vyriausybė, grasino Rusijai savo kariuomene, o naudos iš to, kas vyksta, turi prezidentas Volodymyras Zelenskis.

„Jis niekuomet nepasižymėjo ypatingu intelektu, bet čia kartelė užkelta neįtikėtinai aukštai.

Nenoriu komentuoti jo pasąmonės srauto ir tai nėra būtina. Tiesiog norėjau, kad šalis žinotų savo „didvyrius“, – rašo žurnalistas Oleksandras Prošuta, turėjęs prašymą federacijos atstovams ir visai krepšinio bendruomenei.

Jis ragina pasirūpinti, kad jis niekuomet daugiau neturėtų galimybių vilkėti Ukrainos ar kurios nors kitos rinktinės marškinėlius. Dar geriau – niekada jo nebeišvysti vaikščiojant Ukrainos žeme.

„Turime europietišką šalį ir žodžio laisvę, bet vietoj Ispanijos išpildyčiau tavo svajonę ir nusiųsčiau tave į jungtinį Rusijos, Donecko, Luhansko ir Abchazijos čempionatą.

Nesuprantu, kodėl dar tu sėdi Ispanijoje? Juk tau patiks algą gauti rubliais. Padėkime išpildyti šio medkirčio svajonę“, – feisbuke rašo 2001 m. ir 2002 m. NBA čempionas S. Medvedenka.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją