Ketvirtadienį apie tai paskelbė basketnews.lt.

Lietuvis pakeis dabartinį ekipos vedlį iš Slovėnijos Jure Zdovcą, kuris paliks „Žalgirį“ pasibaigus šiam sezonui.

Delfi žiniomis, darbus klube K. Maksvytis derins su pareigomis nacionalinėje komandoje, kuriai vadovaus vasaromis.

Rugsėjo 1-18 dienomis K. Maksvyčio treniruojama rinktinė dalyvaus Europos čempionate.

Iki tol lietuviai liepos 1 dieną (su Bulgarija) ir liepos 4 dieną (su Čekija) dar sužais dvejas pasaulio čempionato atrankos rungtynes.

Ateityje per klubų sezono metu vyksiančius FIBA turnyrų atrankos „langus“ komandai nurodymus dalinti turėtų K. Maksvyčio asistentai.

Primename, kad nuo 2019 metų K. Maksvytis darbavosi Permės „Parma“ komandoje, tačiau Rusijai pradėjus karą Ukrainoje, strategas kartu su kitais Rusijoje žaidžiančiais lietuviais priėmė sprendimą palikti šalį agresorę.

K. Maksvytis apie savo sprendimą informavo po antrųjų 2023-ųjų pasaulio čempionato atrankos rungtynių su Bosnija ir Hercegovina Vilnuje.

„Susiklosčius tokiai situacijai, negalėjau pasielgti kitaip. Nebevažiuoju į Permę, klubo vadovus jau informavau, o visos kitos sąlygos paaiškės vėliau. Nežinau, kaip nukentėsiu finansiškai, bet šiuo metu ne tame esmė. Priėmiau sprendimą, kuris yra mano širdyje“, – tuomet pažymėjo 44-erių specialistas.

Lietuvos treneris „Žalgiriui“ diriguos po dvejų metų pertraukos. 2016-2020 metais komandą treniravo Šarūnas Jasikevičius, o vėliau jį pakeitė austras Martinas Schilleris. Pastarasis buvo atleistas praėjusį spalį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (20)