Eurolygos akcininkų valdyba antradienį patvirtino turnyro prezidento Jordi Bertomeu siūlymą ir dėl karo Ukrainoje pašalino tris Rusijos klubus. Taip pat nuspręsta anuliuoti visus likusių ekipų rezultatus, pasiektus žaidžiant su rusais.

„Čia nėra jokios naujienos – tokio sprendimo laukėme ir tai netapo mums staigmena, – kalbėjo CSKA bosas A. Vatutinas. – Faktiškai šis sprendimas buvo priimtas jau prieš tris savaites, kai mus laikinai suspendavo, o dabar turime jau galutinį verdiktą. Nėra jokios dramos – nutiko tai, kas nutiko. To visi ir tikėjosi.“

Šio sezono Eurolygos turnyro lentelėje nebeliko Maskvos CSKA, Sankt Peterburgo „Zenit“ ir Kazanės UNIKS klubų. Kauniečiams įveikti Rusijos atstovų šiame sezone nebuvo pavykę.

Tuo metu iš antro pagal rangą Europos taurės turnyro buvo pašalintas Krasnodaro „Lokomotiv“ klubas. Tai leido į penktą vietą A grupėje palypėti Panevėžio „Lietkabeliui“ (7/5).

„Mes jau seniai supratome, kad pratęsime savo pasirodymą tik VTB vieningoje lygoje ir komanda ruošiasi pagal šio turnyro tvarkaraštį“, – teigė A. Vatutinas.

Rusų žiniasklaida labai lakoniškai rašo, kad toks Eurolygos sprendimas susijęs su įvykiais Ukrainoje.

Kazanės „UNIKS“ klubo prezidentas Jevgenijus Bogačiovas tvirtino, kad nėra nusivylęs ir užsiminė apie galimybę plėsti vietinę lygą.

„Dievai su jais, išgyvensime, šalis didelė, teritorijos daug, lygą galima išplėsti, yra baltarusiai, Kazachstanas. Kinija žaidžia ledo ritulio KHL lygoje, tai kodėl nepakviesti jos į krepšinį? Todėl ramiai reaguoju į Eurolygos sprendimą, nusivylimo nėra, – kalbėjo jis. – Pagrindinė problema, kuri mane neramina, yra situacija su užsienio žaidėjais, nes be jų bus nuobodoka. Stiprių Rusijos krepšininkų nėra daug, tačiau pats gyvenimas privers juos žaisti daugiau.“

J. Bogačiovas pasakojo, kad šiuo metu komandoje yra penki legionieriai, o buvo devyni. „Pagal sutartį išieškosime iš jų viską, su kuo jis savavališkai paliko klubą“, – pagrasino jis.

Savo ruožtu Rusijos krepšinio federacijos prezidentas A. Kirilenka teigia, kad Rusijos klubų pašalinimas iš Eurolygos ir Europos taurės leis jiems susikoncentruoti į varžybas VTB vieningoje lygoje.

„Mano galva, šioje situacijoje tai buvo lauktas sprendimas. Juk beveik visas Rusijos sportas yra pašalintas ir izoliuotas iš tarptautinių varžybų. Šiomis sąlygomis klubams atsiveria puiki galimybė daugiau dėmesio skirti vietiniam čempionatui“, – sakė jis.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)