Pirmame ture žalgiriečiai svečiuose 76:88 nusileido TJ Parkerio vadovaujamai komandai, kuri pirmoje pusėje stebino iškovotomis pergalėmis ir pozicijomis pirmame aštuonete.

Po 8-ių turų ASVEL turėjo net 6-ias pergales, tačiau įspūdingą startą keitė vis dažnesni pralaimėjimai. Neskaičiuojant ASVEL pergalių prieš Rusijos klubus, Vilerbano ir Kauno komandos turnyro lentelėje be rusų rikiuojasi viena greta kitos – ASVEL turi 7 pergales ir 17 nesėkmių.

„Laukia labai atletiška komanda, tipinė prancūzų komanda, turinti daug talento bei patyrusių krepšininkų. Puikiai pažįstu šią komandą, ją pamenu iš praėjusių metų, nes dirbau Prancūzijoje.

Kaip sakiau, tai talentinga ekipa, yra daug žaidėjų, galinčių individualiu meistriškumu keisti žaidimą.

Taip pat „ant popieriaus“ komanda iš pirmo žvilgsnio neatrodo grėsmingai, tačiau ASVEL gretose daug atletiškų, greitų krepšininkų, privalome būti susikoncentravę visas 40 minučių“, – kalbėjo J. Zdovcas.

– „Žalgiris“ turėjo laisvą savaitgalį, kaip komanda praleido laiką, gal pavyko kažką pakeisti žaidime?, – spaudos konferencijoje buvo paklaustas J. Zdovcas.

– Savaitgalis buvo skirtas atsistatymui, komandos poilsiui. Kaip žinote, turėjome 4-erias rungtynes per 6-ias dienas.

Manau, šiose rungtynėse mūsų ginklas turėtų būti energija ir šviežios jėgos. Kaip žinote, po pergalės prieš „Barceloną“ krito komandos sportinė forma, trūko jėgų. Tikiuosi, poilsis duos savų dividendų.

– Kaip vertinate ASVEL komandos modelį, pagal kurį svarbiausi ekipoje yra žaidimą kuriantys Elie Okobo ir Chrisas Jonesas?

– Okobo į rikiuotę grįžo po traumos, žaidė paskutines dvejas rungtynes. Paskutiniame mače žaidė labai gerai ir efektyviai išnaudojo savo minutes. Tai labai talentingas žaidėjas.

Mums bus iššūkis jį sustabdyti, šioje vietoje neturime labai didelių opcijų ginantis prieš jį, kaip ir prieš Ch. Jonesą. Tai atakuojantys, nenuspėjami gynėjai. Tai bus mūsų komandinės gynybos užduotis juos sustabdyti. Ties šia užduotimi ir dirbome pastaruoju metu.

– ASVEL puikiai startavo sezone, tačiau komanda antroje sezono pusėje stringa. Jūsų manymu, kas nutiko šiai komandai?

– Kažkiek tą lėmė komandą kamavusios traumos. Iš šono niekada negali žinoti tikrųjų priežasčių. Kaip minėjau, komandoje nemažai jaunų žaidėjų, kurių sportinė forma nėra stabili. Jokiais būdais negalime tikėtis lengvo mačo ar kažkokio pasivaikščiojimo.

Tai svarbios rungtynės mums, kaip ir kiekvienas mačas, kurį norime laimėti.

***

Stragetas atskleidė, jog Joffrey Lauvergne jau treniruojasi su komanda, tačiau negalėjo tvirtai pasakyti, jog aukštaūgis bus pasiruošęs trečiadienio kovai su ASVEL.

Rungtynių Kaune trečiadienį pradžia – 20 val.

Strategas taip pat pasidžiaugė Manto Kalniečio reabilitacija, įžaidėjas kasdien prakaitą braukia svarmenų salėje, tačiau kol kas neaišku, kada krepšininkas grįš ant parketo. Aišku tik viena, jog šiame Eurolygos sezone jo jau nebeišvysime, M. Kalnietis gali į aikštę grįžti lemiamoms LKL kovoms.

Eurolygos rikiuotė be Rusijos klubų rezultatų:

1.Barcelona24195
2.Real24186
3.Olimpia23167
4.Olympiakos25178
5.Anadolu Efes231310
6.Bayern221210
7.Monaco241113
8.Crvena Zvezda241113
9.Maccabi221111
10.Fenerbahče22913
11.ALBA22913
12.Baskonia251015
13.ASVEL24717
14.Žalgiris25718
15.Panathinaikos23617
----------------
16.Zenit000
17.CSKA000
18.UNIKS000



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją