33-ejų 204 cm ūgio puolėjas pasirašė sutartį, galiosiančią iki sezono pabaigos.

Vilkėdamas „Avtodor“ aprangą jis per rungtynes VTB Vieningoje lygoje vidutiniškai rinkdavo po 8,6 taško, 4,8 atkovoto kamuolio ir 2,2 rezultatyvaus perdavimo.

UNIKS gretose jis prisijungs prie dviejų tautiečių, taip pat likusių Rusijoje ir ignoruojančių šią šalį nuo didžiosios dalies sporto pasaulio atribojusias sankcijas: trenerio Velimiro Perasovičiaus bei ryškiausios ekipos žvaigždės Mario Hezonjos.

Tatarstano sostinėje taip pat toliau rungtyniauja italas Marco Spissu, nigerietis Tonye Jekiri, amerikietis O.J. Mayo.

Kiti legionieriai elgėsi kitaip: UNIKS marškinėlių nebevilki amerikiečiai Johnas Brownas, Lorenzo Brownas, Isaiah Canaanas, Jarrellas Brantley, o Johnas Hollandas jau nutraukė sutartį su komanda.

Kroatijoje tautiečių sprendimas pasilikti Rusijos klubuose vertinamas dviprasmiškai – nors ir nesulaukia tokio viešo pasmerkimo, koks paskatino Lenkijos rinktinės kapitoną Mateuszą Ponitką galiausiai išsiskirti su Sankt Peterburgo „Zenit“, kritiškų reakcijų netrūksta.

Jų neišvengia ir futbolo žvaigždės, kurioms FIFA leido dėl karo vienašališkai sustabdyti kontraktų su Rusijos klubais galiojimą.

Dejanas Lovrenas

„Premier“ lygoje šiame sezone rungtyniavo devyni kroatai. Garsiausią iš jų – Sankt Peterburgo „Zenit“ kapitoną Dejaną Lovreną – karas užklupo besigydant traumą. Iki šiol 32-ejų gynėjas delsė grįžti į Rusiją, bet kontrakto taip pat nenutraukė bei vengė viešų pasisakymų Rusijos agresijos tema, taip sukeldamas kroatų žiniasklaidos pyktį.

„Įdomu, nes D. Lovrenas turi nuomonę apie viską, kas tik svarbaus vyksta pasaulyje: Novaką Džokovičių, skiepus, protestus Kanadoje. Bet apie kriminalinius Vladimiro Putino nusikaltimus jis pasisakyti nenori ir tyli. Gal ir suprantama, turint omenyje, jog pagrindinis „Zenit“ rėmėjas yra „Gazprom“ – labai artima V. Putinui kompanija“, – rašė dienraštis „Večernji list“.

Tuo metu Rusijos žiniasklaida paskelbė, kad Kroatijos futbolo federacija spaudžia D. Lovreną nebegrįžti į Sankt Peterburgą, o „Zenit“ jau esą susitaikė su mintimi, kad daugiau nematys savo kapitono.

Grįžtant prie krepšinio, VTB Vieningoje lygoje liko dirbti dar vienas kroatas – Krasnojarsko „Jenisej“ klubą toliau treniruoja Draženas Anzulovičius, 2010 metais stovėjęs ir prie Vilniaus „Lietuvos ryto“ vairo.

Draženas Anzulovičius (Foto: vtb-league.com)

Primename, kad Ž. Šakičius „Lietkabelio“ garbę gynė 2019-2020 metų sezone bei buvo neabejotinas komandos lyderis. Iš Panevėžio jis vėliau persikėlė į Saratovą, kuriame žaidė iki šiol.

UNIKS (14/3) šiuo metu pirmauja VTB Vieningoje lygoje kartu su identišką rezultatą fiksuojančia Maskvos CSKA. „Avtodor“ žengia ketvirtas (9/5).

Pradėjus karą Ukrainoje, turnyrą paliko Talino „Kalev“ (Estija) ir Zeliona Guros „Enea Zastal“ (Lenkija) klubai, su 8 Rusijos komandomis toliau varžosi tik Nursultano „Astana“ (Kazachstanas) ir Minsko „Cmoki“ (Baltarusija).

Įdomu, jog vos susitraukus dalyvių sąrašui, buvo panaikinta ir oficialios lygos interneto svetainės versija anglų kalba.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (12)