„Turiu tai padaryti dėl savo šeimos ir savęs. Viliuosi, kad sugrįšiu ir padėsiu rinktinei 2023 metų pasaulio čempionate ir 2024 metų Paryžiaus olimpinėse žaidynėse“, – prancūzų leidiniui „L'Equipe“ sakė N. De Colo.

Įžaidėjas jau anksčiau kalbėjo su Prancūzijos rinktinės strategu Vincentu Collet ir komandos draugais bei paaiškino, kodėl priėmė tokį sprendimą.

„Jie suprato mano situaciją. Jie žino, kad esu visuomet čia. Sezonas Europoje labai ilgas, neturime poilsio po kovų su rinktine. Praėjusią vasarą buvo nuostabu laimėti medalius, tačiau dėl to praleidau 2 mėnesius be šeimos, o dabar man labai reikia pabūti su savo šeima“, – sakė jis.

N. De Colo su kompanija pernai laimėjo Tokijo olimpinių žaidynių sidabro medalius ir planuoja pabaigti savo karjerą nacionalinėje ekipoje per 2024 metų žaidynes Paryžiuje: „Žinau, kad vieną dieną turėsiu skelbti karjeros pabaigą. Viliuosi, kad galėsiu mėgautis savo paskutinėmis rungtynėmis.“

Prancūzas su mėlynais marškinėliais sužaidė 185 rungtynes.

Per savo karjerą jis dalyvavo visuose tarptautiniuose turnyruose išskyrus 2014 metų pasaulio čempionatą, kuomet buvo traumuotas. Nacionalinėje ekipoje krepšininkas žaidžia nuo 2008 metų.

Su Tokijo olimpinių žaidynių laimikiu penkis kartus (Europos čempionate: 2011 metais – sidabras, 2013 metais – auksas, 2015 metais – bronza; pasaulio čempionate: 2018 metais – bronza) su Prancūzijos rinktine ant prizininkų pakylos stovėjęs N. De Colo dar du trofėjus yra iškovojęs Eurolygoje.

Su „Fenerbahče“ marškinėliais prancūzas šį sezoną Eurolygoje vidutiniškai pelno 12 taškų, atkovoja 2,2 kamuolio, atlieka 3,8 rezultatyvaus perdavimo ir perima 1,4 kamuolio.

Europos krepšinio čempionatas vyks rugsėjo 1 – 18 dienomis keturiose šalyse Vokietijoje, Čekijoje, Italijoje ir Gruzijoje.

Prancūzija B grupėje žais su Lietuva, Slovėnija, Vokietija, Vengrija, Bosnija ir Hercegovina.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją