Antradienį Lietuvos vicečempionai (2/3) savoje aikštėje 64:83 neprilygo L grupės lyderiams Tenerifės „Lenovo“ (5/0) ir anksčiau laiko prarado paskutines galimybes patekti į ketvirtfinalį.

Šeimininkų dainelė buvo sudainuota jau po košmariškų pirmųjų dviejų kėlinių, o iškart po pertraukos skirtumas tarp komandų buvo pasiekęs ir 29 taškus.

Nuo pat pradžių „Rytas“ leido su ASG arenos lankais susidraugauti Ispanijos klubo snaiperiui iš Suomijos Sasu Salinui, kuris suvertė 7 tritaškius iš 13 ir per 24 min. viso surinko 23 taškus.

„Vienam geriausių lygos metikų leidome atakuoti nedengiamam... Taip negalima pradėti rungtynių“, – graužėsi „Ryto“ legionierius iš JAV Tanneris Leissneris.

„Didelis nusivylimas mūsų komandai. Pralaimėti galime, bet tik ne taip. Nesutinku, kad tai buvo taktinė nesėkmė, nes žaidėme be kibirkšties. Labai keista, nes tokios svarbos rungtynėse taip neturėtų būti. Turime ieškoti priežasčių, kodėl pralaimėjome dar prieš rungtynių pradžią“, – komentavo G. Žibėnas.

37-erių specialistas daugiausiai klausimų turės savo starto penketui.

Ivanas Buva jau antrame kėlinyje po komandos draugų klaidos kūno kalba reiškė norą pasitraukti iš mūšio lauko, bet G. Žibėnui užkliuvo ir kitų krepšininkų išraiškos.

„Tokie veidai – nepateisinami. Labai blogas nusiteikimas, trūko lyderystės. Gal kažkiek stengėsi Speedy Smithas, Lukas Uleckas gerai įsiliejo po pertraukos, Arnas Butkevičius bandė rodyti pavyzdį gynyboje, bet faktas, kad vien šito neužteks.

Aš labai nusivylęs tuo, kaip kai kurie žaidėjai pradėjo rungtynes. Kalbu apie starto penketą. Tiesa, kad Ivanas kartais įneša daug destrukcijos, bet ne tik jis vienas – šiandien tai darė ir kiti. Turime nuo to išsivalyti, ir kaip įmanoma greičiau“, – sakė G. Žibėnas.

Jis atskleidė per pertrauką saviškius gėdinęs pasiūlymu nebegrįžti į aikštę.

„Jeigu nėra karių, geriau pasilikti rūbinėje. Kažkokia reakcija į tai buvo matyti, bet per 20 min. tokios komandos kaip „Lenovo“ tikrai nenugalėsi – reikia žaisti nuo pat pradžių“, – kalbėjo „Ryto“ vairininkas.

Panašiai kaip sugriuvo antradienio rungtynių pradžioje vilniečiai užbuksavo ir praėjusiame mače su tiesioginiu konkurentu dėl vietos ketvirtfinalyje Strasbūro SIG. Prieš savaitę Prancūzijoje jie išbarstė 20 taškų persvarą ir išsigelbėjo tik dėl Mindaugo Girdžiūno šūvio iš toli paskutinėmis sekundėmis – 73:71.

Vis dėlto toks skirtumas leido SIG išlaikyti tarpusavio rezultatų pranašumą, kuris dabar jau garantuoja kelialapį tolyn.

G. Žibėnas teigė, jog praėjusią savaitę komandą skandino ne netinkamas nusiteikimas, o gynėjų mikrotraumos – anot jo, rungtynių pabaigoje visa jėga žaisti nebegalėjo nei S. Smithas, nei M. Girdžiūnas.

Vis dėlto T. Leissneriui dabar apmaudžiausia būtent dėl įvykių Strasbūre.

„Turint tiek potencialo tikrai skaudu sustoti jau dabar. Ypač skaudu dėl to, kad neišlaikėme reikiamos persvaros Strasbūre, kas būtų leidę mums išlikti žingsniu priekyje konkurentų. Jaučiu, kad esame tarp aštuonių geriausių Čempionų lygos komandų, deja, to įrodyti nepavyko“, – apgailestavo aukštaūgis, antradienį pelnęs 6 taškus.

G. Žibėnas vertinti ekipos tarptautinio sezono neskubėjo ir žadėjo tai padaryti po paskutiniojo mačo.

Primename, kad „Rytui“ mače su „Lenovo“ nepadėjo koronavirusu užsikrėtęs vidurio puolėjas Evaldas Kairys.

Pirmojo rato tarpusavio dvikovą Ispanijoje praėjusį mėnesį „Rytas“ pralaimėjo 75:89.
Ankstesnėse penkto turo L grupės rungtynėse pirmadienį SIG (3/2) 98:86 įveikė autsaiderį Sombathėjaus „Falco“ (0/5).

Antrą turnyro etapą „Rytas“ užbaigs kovo 23 d. rungtynėmis Vengrijoje.

Standings provided by SofaScore LiveScore



Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)