Lietuvaičiai atrankos į pasaulio čempionatą rungtynėse liepos mėnesį Klaipėdoje kausis su čekais. Tikimasi, kad čia Lietuvos rinktinė kausis jau su mūsų NBA žvaigždėmis – Domantu Saboniu ir Jonu Valančiūnu.

„Tikimės, kad turėsime vieną iš stipriausių rinktinių per pastaruosius 15-20 metų. Bus visiems įdomu“, – sakė Lietuvos krepšinio federacijos (LKF) prezidentas Vydas Gedvilas.

Antradienį Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje vykusioje spaudos konferencijoje krepšinio šimtmečio renginių planą ir idėjas pristatė Klaipėdos miesto meras Vytautas Grubliauskas, Klaipėdos savivaldybės Sporto skyriaus vedėja Rasa Rumšiene ir Klaipėdoje viešėjęs LKF prezidentas V. Gedvilas.

LKF vadovas užsiminė ir apie projektą, kuris apskries ne tik didžiuosius Lietuvos miestus, bet ir mūsų šalies miestelius.

„Rolando Skaisgirio iniciatyva dalyvavome ir laimėjome įdomų projektą – žaliųjų programą. Įvairiuose Lietuvos miestuose, tarp jų ir Klaipėdoje, bus pastatyti 4 konteineriai ir ten bus populiarinama žalioji politika, o vienas iš tų konteinerių bus skirtas krepšiniui. Tie konteineriai Klaipėdoje stovės visą savaitę, kur ir kada – nuspręs miesto vadovai. Iš viso planuojama šiuos konteinerius pastatyti 20 Lietuvos miestų ir miestelių“, – sakė V. Gedvilas.

Klaipėdos meras V. Grubliauskas pasidžiaugė, kad miesto Garbės piliečio titulas suteiktas krepšinio žmogui – olimpiniam, pasaulio ir Europos čempionui Modestui Paulauskui.

„Tai gražus pagarbos ženklas krepšinio bendruomenei, krepšinio istorijai. Klaipėdos vaidmuo Lietuvos krepšinio istorijoje, Lietuvos krepšinio žemėlapyje yra turbūt išskirtinis ir turbūt dėl to niekam neturėtų kilti abejonių“, – pabrėžė V. Grubliauskas.

„Mes visus metus turėsime įvairiausių renginių. Stengiamės, kad būtų įtrauktos visos socialinės grupės, visi miestiečiai“, – pasakojo Sporto skyriaus vedėja R. Rumšienė.

Anot jos, vienas pirmųjų renginių, skirtų Lietuvos krepšinio šimtmečiui, – Klaipėdos universitete organizuojama mokslinė konferencija.

„Pagalvojome ir apie krepšinio infrastruktūrą – Dariaus ir Girėno gatvėje bus atnaujinta krepšinio aikštelė, apšviesta, joje bus galima organizuoti krepšinio turnyrus 3x3. Pamąstėme ir apie jaunąją kartą – bus organizuojama oranžinio kamuolio kelionė ir mįslės... Vyks ir krepšinio parodos, ir konferencijos, ir čempionatai, ir įvairūs turnyrai, ir festivaliai, ir diskusijos su Klaipėdos krepšinio žvaigždėmis, bus išleistas ir Klaipėdos krepšinio leidinys.

Planuojamas ir konkursas, siunčiant vaizdelius su įvairiausiais dėjimais į krepšį, rinksime nugalėtoją. Programa labai plati – ją artimiausiu metu visiems klaipėdiečiams ir miesto svečiams paviešinsime, kad galėtų sekti, prisidėti ir planuoti savo laiką“, – sakė R. Rumšienė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją