Vis dar paskutinę vietą Eurolygos turnyro lentelėje užimantys Lietuvos čempionai (7 pergalės, 20 pralaimėjimų) antradienį susigrums su Pirėjo „Olympiakos“ (16-10), o ketvirtadienį – su Stambulo „Anadolu Efes“ (14-14).

„Žalgiris“ ir komandos sirgaliai vis dar gyvena įspūdingos pergalės kovo 11-osios vakarą nuotaikomis. Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dieną „Žalgiris“ padovanojo fantastišką pergalę prieš pačius Eurolygos lyderius, Šarūno Jasikevičiaus treniruojamą „Barceloną“ 91:84.

„Žaidėjams sunku išsaugoti jėgas, kai turime tokį nedėkingą tvarkaraštį. Mūsų trenerių štabui bus svarbu atpažinti tuos žaidėjus, kuriems tą dieną seksis, – apie padidėjusį krūvį kalbėjo J. Zdovcas. – Turime pakankamai žaidėjų, turėtų vėl prisijungti Tyleris Cavanaugh. Sekmadienį suteikėme poilsio keliems žaidėjams, manau, kad antradieniui jėgų tikrai užteks, gal kiek daugiau nerimo bus prieš ketvirtadienį. Tačiau kai rungtynės prasideda, kai teisėjas išmeta kamuolį, visą nuovargį paprastai pamiršti.“

Treneris teigė, kad „Olympiakos“ yra labai pajėgi komanda, turi patyrusių žaidėjų, rungtyniauja protinga. „Tikrai nebus lengva juos įveikti, ypač jei prieš rungtynių pabaigą skirtumas bus keli taškai. Vis dėlto pastaruoju metu gerai žaidžiame namie, turime gerą atkarpą“, – sakė jis.

Pirmose tarpusavio rungtynėse spalio 15 dieną Pirėjuje „Žalgiris“ pralaimėjo 68:83, tačiau šiuo metu Lietuvos čempionai yra ant pergalingos bangos – laimėjo 4 paskutines rungtynes iš 5. Tarp įveiktų varžovų turnyro lyderiai Madrido „Real“ ir „Barcelona“.

Ar „Žalgiris“ jau būtų tarp atkrintamųjų varžybų dalyvių, jei J. Zdovcas prie komandos vairo būtų stovėjęs nuo sezono pradžios?

„Tai suktas klausimas – negaliu nuoširdžiai atsakyti. Turėjome daug traumų, nukeltas rungtynes, COVID-19. Aišku, kad norint taip žaisti, reikia laiko ir pasiruošimo, juk atėjau sezono viduryje. Nežinau, ką atsakyti“, – atvirai kalbėjo slovėnas.

„Žalgirio“ strategas išskyrė, kad Pirėjo komanda yra ne tik fiziškai kietai žaidžianti, bet ir aukšta, po krepšiu stovės 218 cm ūgio milžinas Moustapha Fallas. Tačiau žalgiriečiai neprastai dorojosi su aukštesniais varžovais, kurių gretose buvo ir Walteris Tavaresas, ir Certačas Šanli.

J. Zdovco nuomone, vienas pavojingiausių žaidėjų varžovų ekipoje yra Kostas Sloukas.

„Man jis yra geriausias įžaidėjas Europoje. Žaidžia labai protingai. Kaip jį sulaikyti? Noriu tikėti, kad jam bus prasta diena. Turime jį išvarginti. Komandinė gynyba ir viltis, kad jis prastai miegos“, – šypsojosi J. Zdovcas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją