Pirmą kartą „Žalgirio“ arenoje svečio teisėmis buvęs R. Jokubaitis ant parketo praleido 23 minutes ir surinko 11 taškų. Po rungtynių 21 metų krepšininkas šiltai atsiliepė apie „Žalgirį“ ir areną užpildžiusius komandos gerbėjus.

„Graži diena, gražios ir rungtynės. Manau, kad padarėme šventę Lietuvai, „Žalgiriui“. Aišku, nėra smagu pralaimėti, bet norėjau atiduoti duoklę fanams. Jie mane labai šiltai sutiko, mus sieja daug puikių akimirkų, jie mane visada mylėjo, aš juos irgi. Apie juos galiu atsiliepti vien tik gerais žodžiais. Ir nors po rungtynių nuotaika nebuvo įspūdingiausia, bet manau, kad aš išlikau jų širdyje, o jie – manojoje. Kaip ir „Žalgiris“, – teigė R. Jokubaitis.

– Rokai, koks jausmas žaisti „Žalgirio“ arenoje būnant kitoje barikadų pusėje?

– Įspūdingai, tikrai. Jautėsi, kad žaidžiame svečiuose, bet man asmeniškai iš visos arenos jautėsi šiltas sutikimas. Tikrai šiandien mėgavausi būdamas aikštelėje. Aišku, joje fanai girdisi ne per daugiausiai, bet atmosfera buvo puiki ir įspūdinga.

– Pirmose tarpusavio rungtynėse Barselonoje gan užtikrintai įveikėte „Žalgirį“ (96:73). Kas pasikeitė dabar ir kas labiausiai patinka dabartiniame „Žalgiryje“?

– Žalgiriečiai dabar tarsi žaidžia su dvigubai daugiau energijos. Pirmose rungtynėse buvome ne visos sudėties, bet vis tiek tuo metu žaidėme solidžiai. Aišku, dabar „Žalgiris“ yra geroje formoje, bet manau, kad ir mes patys esame duobėje, ir šiandien pasimatė tai dar kartą. O „Žalgiris“ žaidžia su galinga energija, žalgiriečiai vertė mus klysti ir puolime, ir gynyboje, tai užvedė ir arenoje buvusius fanus. Apskritai, šiuo metu „Žalgiris“ yra labai simpatiška komanda. Žalgiriečiai kovoja dėl kuo aukštesnės vietos turnyrinėje lentelėj ir yra tikrai žiauriai geroje formoje.

– Kas pačiam nutiko trečio kėlinio pabaigoje, kai pasiprašei keitimo?

– Trečiojo kėlinio pabaigoje pradėjo traukti blauzdą. Man nėra taip buvę. Nežinau dėl ko, nes nuovargio lyg irgi nėra per daugiausiai. Bent jau aš taip galvojau. Bet jeigu traukia raumenį... Tokia įdomi situacija ir reikia atsistatyti, kad daugiau nebūtų tokių dalykų. „Žalgiris“ visą laiką žaidė ties pražangos riba ir tas išmušė mus iš vėžių. Rungtynių pabaigoje mes vis daugiau skėsčiojome rankomis, ieškojome pražangų, o kai pradedi žiūrėti daugiau į teisėjus, tai nebedirbi savo tiesioginio darbo. Taip mes ir sulūžome.

– Lukas Lekavičius labai aktyviai spaudė patį gynyboje. Kiek sunku kovoti su tokiu varžovu?

– Visą laiką jausdavau jo energiją ir per treniruotes. Tikrai sudėtinga, kai jis spaudžia. Faktas, kad patys turėjome jį išvarginti, bet, kaip matėme, nelabai pavyko. Aišku, galėjome padaryti geresnį darbą rungtynių eigoje. Lukas buvo faktorius, bet jis dabar kiekvienose rungtynėse yra lyderis, demonstruoja puikų žaidimą. Ir jis sužaidė taip, kad „Žalgiris“ būtų vertas pergalės.

Lekavičius: pergalės pasipylė, o tai duoda daug teigiamų emocijų

Savo ruožtu, 22 taškus į „Barcelona“ krepšį įmetęs L. Lekavičius po rungtynių teigė, kad galimybė žaisti prieš buvusius komandos draugus Nicką Catlathesą ir R. Jokubaitį suteikė papildomos motyvacijos.

„Smagu gerai sužaisti tiek prieš Roką, tiek prieš Nicką. Tikrai stengiausi, gal ir buvo kažkiek papildomos motyvacijos. Bet aš visus varžovus vertinu taip pat ir stengiuosi kiekvienose rungtynėse, – sakė jis. – Pergalė tikrai labai smagi. Gerai pradėjome rungtynes, jautėsi, kad turime energijos ir didelį norą. Gal varžovai mus kažkiek ir nuvertina. Vis tik tai yra Eurolyga, čia visos komandos stiprios. Mes esame paskutiniai, neturime ko prarasti. Galime tik kautis iš visų jėgų ir stengtis laimėti prieš kiekvieną varžovą.“

Kalbėdamas apie R. Jokubaitį, Lekavičius negailėjo gerų žodžių savo buvusiam komandos draugui. „Manau, kad pas Roką atsirado pasitikėjimas. Šį sezoną jis turėjo labai gerų rungtynių, nors kartais ir pradėdavo blogai, bet ketvirtame kėlinyje išeidavo į aikštę ir nulemdavo rungtynių baigtį. Tikrai labai džiaugiuosi už jį. Išryškėjo jo pasitikėjimas savimi, nors, tiesą sakant, jis visuomet toks būdavo. Bet Barselonoje taip žaisti... Smagu dėl jo“, – kalbėjo Lekavičius.

Laimėjęs ketvirtą kartą per paskutines penkerias rungtynes „Žalgiris“ Eurolygoje vis dar užima paskutinę vietą. Tačiau, pasak L. Lekavičiaus, nuotaikos komandoje yra ženkliai geresnės. „Tos pergalės pasipylė, o tai duoda daug teigiamų emocijų. Atsirado pasitikėjimas, visi patenkinti, laimingi. Stengiamės eiti kuo toliau. Bandysime tęsti tą puikią seriją, puikų darbą, kurį dabar darome“, – teigė Kauno ekipos įžaidėjas.

Kitas rungtynes Eurolygoje „Žalgiris“ žais kovo 15 d. savo aikštėje su Pirėjo „Olympiakos“ ekipa.
Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (13)