Katalonai Kaune padarė net 22 klaidas, o pagal bendrą naudingumo balų kiekį žalgiriečiams nusileido 71:108. Visa tai virto skaudžia „Barcos“ nesėkme – 84:91.

Po jos svečių vyriausiasis treneris Šarūnas Jasikevičius ir sveikino pergalę iškovojusį „Žalgirį“, ir peikė lengvabūdiškai pasirodžiusius saviškius.

„Kažkokių panašių rungtynių ir tikėjausi. Esame prastoje dinamikoje, stengiamės žaidėjus pažadinti, bet po laimėtos Ispanijos taurės jaučiasi didžiulis atsipalaidavimas ir nekovojimas. Sakau, kažkiek logiška viskas yra. Turime sugrįžti į seną formą ir elgtis žmoniškiau.

Manau, „Žalgiris“ buvo žymiai labiau motyvuotas. Tie du Josho Nebo dėjimai kirto per galvą net man. Skaudu matyti, kad varžovų žaidėjas yra alkanas, o maniškiai – ne“, – pripažino strategas.

Techninę pražangą ketvirtame kėlinyje užsidirbęs Š. Jasikevičius atskleidė, kad jei šis mačas būtų vykęs ne Kaune, o kuriame nors kitame Europos mieste, jam jis veikiausiai būtų pasibaigęs išvarymu anksčiau laiko.

„Pasigedau lyderystės mūsų komandoje. Mums šiek tiek palupo ir pradėjome daryti desperatiškus dalykus. Pralaimėjimas skauda, be kalbų, bet man dar labiau nepatinka, kaip komanda elgiasi.

Jeigu nebūtų Kaunas, būčiau gavęs antrą techninę ir išėjęs, bet prie šitiek „Žalgirio“ fanų nenorėjau, kad dėmesys būtų kažkam kitam, o ne jų pergalei, kurios jie tikrai nusipelnė.

Su visa pagarba „Žalgiriui“ mes atrodėme kaip absoliutūs vaikučiai. Kai kurie žaidėjai negali taip žaisti. Mums iš jų reikia daugiau“, – atviravo Šaras.

Tiesa, treneris pagyrė 11 taškų sumetusį Roką Jokubaitį, kuriam žaidimas Kaune buvo sunkus emocinis iššūkis.

„Rokas tikrai solidžiai pasirodė. Buvo pametęs galvą, bet vėl sugrįžo“, – teigė jis.

„Žalgiriečiai laimėję taurę atsipalaidavo, nes buvo daug streso ir spaudimo. Dabar jie žino, kad turi titulą savo rankose. Matyti, kad visa komanda tapo ramesnė“, – pagrindinę pagerėjusio kauniečių žaidimo priežastį išskyrė Šaras.

16 taškų, 9 atkovotus kamuolius ir net 33 efektyvumo balus surinkusio Edgaro Ulanovo siautėjimas prieš jo auklėtinius Š. Jasikevičiaus pernelyg nenustebino.

„Su Edgaru nebūna amerikietiškų kalnelių. Iki sausio mėnesio būna absoliutus štilis, o paskui – Everestas. Nėra taip, kad visą laiką banguotų – į viršų ir į apačią. „Žalgiriui“ vertėtų pagalvoti, gal mokėti jam tik pusę algos, nes tik nuo sausio pradeda žaisti. Bet jau kai užsikuria, tai užsikuria, susirenka visus tuos Lietuvos MVP ir eina ilsėtis vėl iki sausio mėnesio“, – pastebėjo specialistas.

Tuo metu Jure Zdovcas dėkojo savo žaidėjams už gerą vakarą ir aikštėje parodytą drąsą.

„Mes privertėme varžovus klysti, o patys rungtynes laimėjome puolimu. Esu labai laimingas, nes įrodėme, kad su šia sudėtimi galime žaisti prieš bet ką. Tikiuosi, kad tęsime taip ir toliau“, – spaudos konferencijoje vylėsi slovėnas.

„Dabar esame kita komanda, nes žaidėjai grįžo po traumų, COVID ir visų kitų problemų. Taip, šį vakarą neturėjome Tylerio Cavanaugh, bet taip jau yra. Padidėjo rotacija, galime varijuoti sudėtimi, turime daug daugiau ginklų. Tikiu šiais vyrukais, tik jie turi suprasti, kad kai kam gali tekti pasiaukoti ir žaisti 5 minutes. Dabar mėgaujuosi treniruodamas šią komandą“, – tikino J. Zdovcas.

Kitą savaitę Eurolygoje žaliai-baltų laukia dar dvejos namų rungtynės – antradienį su Pirėjo „Olympiakos“, o ketvirtadienį su Stambulo „Anadolu Efes“.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (26)