Skelbiama, jog sugriautame name gyvenusi A. Volkovo močiutė, ten buvęs krepšininkas praleido savo vaikystę.

Šiuo metu tame name dienas leido Ukrainos krepšinio legendos teta, kuriai per stebuklą pavyko išvengti tragiško likimo.

Moteriai į pagalbą atvyko du savanoriai, padėję jai palikti okupantų atakuotą namą, praneša Ukrainos krepšinio federacija.

Socialiniuose tinkluose plinta nuotrauka, kurioje 57-erių olimpinis čempionas užfiksuotas automobilyje, vilki karinę uniformą, greta jo – ginklas. Pranešama, jog legendinis krepšininkas prisijungė prie Ukrainos gynybos.

Šios informacijos nebuvo galima nepriklausomai patikrinti.


A. Volkovas 1988 metais kartu su lietuvių kvartetu Šarūnu Marčiulioniu, Valdemaru Chomičiumi, Rimu Kurtinaičiu, Arvydu Saboniu bei kitais SSRS rinktinės krepšininkais žaidynėse nukarūnavo olimpinės čempionės titulą gynusią JAV krepšinio komandą ir, finale įveikusi galingą tuometinės Jugoslavijos nacionalinę ekipą, iškovojo Seulo olimpiados aukso medalius.

A. Volkovas 1989 metais kartu su Šarūnu Marčiulioniu perplėšė geležinę sovietų uždangą ir išvyko žaisti į NBA.

Ukrainietis priėmė Atlantos „Hawks“ kvietimą, o lietuvis apsivilko Oklando „Golden State Warriors“ komandos marškinėlius. A. Volkovas Džordžijos valstijos sostinėje praleido tik du sezonus, bet žaidė efektyviai – metė ir 25, ir 21, ir 20 taškų, o viename mače net buvo arti trigubo dublio: 17 taškų, 10 rezultatyvių perdavimų ir 8 atkovoti kamuoliai. A. Volkovas Amerikoje iš viso uždirbo 1,325 mln. JAV dolerių ir grįžo į Europą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Dalintis
Nuomonės