Pralaimėjimas Prancūzijoje Vilniaus klubui būtų palikęs tik teorines galimybes L grupėje pakovoti dėl vietos ketvirtfinalyje. Sausio pabaigoje namuose „Rytas“ varžovams nusileido 71:76.

„Rytas“ dar ketvirtame kėlinyje pirmavo dviženkle persvara (62:47, 65:51, likus 5 min.) tačiau SIG didino spaudimą ir paskutinėmis minutėmis lipo svečiams ant kulnų.

Vilniečių siaubu tapo Jordanas Howardas, varęs į neviltį taikliais tritaškiais. Būtent jo taiklūs trys baudų metimai po Arno Butkevičiaus pražangos padėjo aikštės šeimininkams po ilgos pertraukos išsiveržti į priekį 70:71.

Paskutinėje atakoje vilniečius nuo pralaimėjimo išgelbėjo Mindaugas Girdžiūnas, po Speedy Smitho perdavimo likus žaisti 1,1 sek. smeigęs taiklų tritaškį iš aikštės kampo.

„Puikiai jaučiuosi, senokai nebuvau pataikęs tokio metimo. Bet reikėtų pagalvoti, kaip prisidirbome. Turėjome persvarą, neišlaikėme, o pabaigoje pasisekė.

Mūsų klaidos, kažkokie skuboti metimai leido varžovams mus pasivyti, be to, jie kovojo savo aikštėje, pagavo kažkokią atkarpėlę ir pavijo“, – po pergalės kalbėjo pergalingo metimo autorius.


„Pergalė yra pergalė. Neturiu jokių priekaištų žaidėjams. Žinojome, jog po pertraukos varžovai žais nešvariai, o tą teisėjai leido daryti.

SIG pataikė kelis labai sunkius metimus, bet iš kitos pusės, taip, mes nesustabdėme Jordano Howardo (21 taškas), prieš jį mūsų gynyba turėjo būti geresnė. Kita vertus, mūsų gretose keli žaidėjai turėjo smulkias traumeles, mes realiai dvikovą baigėme su vienu gynėju.

Labai komplikuota rungtynių pabaiga, varžovai mus spaudė po visą aikštelę, tai nebuvo lengva mūsų gynėjams, bet džiaugiuosi už Mindaugą ir žaidėjus. Turėjome tą persvarą, bet žaidėme prieš stiprų varžovą, svarbiausia, jog viskas lieka mūsų rankose. Liko dvejos rungtynės grupėje ir viską mes galime kontroliuoti“, – po pergalės kalbėjo „Ryto“ strategas Giedrius Žibėnas.

– Koks buvo planas paskutinėje atakoje, būtent tritaškis?, – po dvikovos paklaustas „Ryto“ strategas.

– Nenorėjome pratęsimo varianto, juo labiau Mindaugas buvo visiškai laisvas. Tiesiog turėjome pelnyti taškus, juk vienas taškas skyrė komandas. Nesvarbu, tiko ir tritaškis, ir dvitaškis.

– Trečiame kėlinyje „Rytui“ pralaimint atkarpą 2:15, jūs raminote žaidėjus, ar jie rungtyniavo pernelyg skubotai?

– Taip, žaidėjai nori laimėti ir žengti toliau. Mes padarėme išvadas iš prieš tai pralaimėtų kelerių rungtynių, kuriose mes paprasčiausiai pamesdavome galvas, pradėdavome teisėjauti, priekaištauti vienas kitam. Tas lemdavo galutiniam rezultatui. To šiandien norėjosi išvengti ir tas mums pavyko.

Nėra lengva Čempionų lygoje iškovoti pergalę svečiuose, juo labiau turėjome aptrupėjusias gynėjų gretas. Tikėkimės, jog mūsų gynėjai išsigydys tas traumeles ir būsime visi pasiruošę dvikovai su Tenerife. Sakyčiau, tai bus lemiama sezono kova.

***

Artimiausias FIBA Čempionų lygos rungtynes „Rytas“ žais kovo 15 d. namuose prieš Tenerifės „Lenovo“, kovo 23 d. laukia išvyka į Vengriją – dvikova prieš L grupės autsaiderę „Falco“ ekipą.

Rungtynių apžvalga:

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją