Pralaimėjimas Prancūzijoje Vilniaus klubui būtų palikęs tik teorines galimybes pakovoti dėl vietos kitame Čempionų lygos etape. Sausio pabaigoje namuose „Rytas“ varžovams nusileido 71:76.

Prieš pat dvikovą paaiškėjo, kad komandai padėti negalės starto penketo žaidėjas Vaidas Kariniauskas, patyręs pėdos traumą. Tačiau „Ryto“ žaidėjai sugebėjo dar labiau susitelkti ir rungtynes pradėjo turėdami iniciatyvą savo rankose. Įpusėjus dvikovai vilniečiai pirmavo 13 taškų skirtumu (36:23).

Po didžiosios pertraukos aukštesnę pavarą įjungę G. Žibėno auklėtiniai per 5 min. padidino savo persvarą iki 20 taškų (49:29). Vis dėlto aikštės šeimininkai baltos vėliavos nekėlė ir netrukus sulaukę vietos sirgalių palaikymo sumažino skirtumą iki 7 taškų (51:44).

„Ryto“ žaidėjai susigrąžino dviženklę persvarą, tačiau SIG didino spaudimą ir paskutiniame ketvirtyje nuolat lipo ant kulnų.

Vilniečių siaubu tapo Jordanas Howardas, varęs į neviltį taikliais tritaškiais. Būtent jo taiklūs trys baudų metimai po Arno Butkevičiaus pražangos padėjo aikštės šeimininkams po ilgos pertraukos išsiveržti į priekį 70:71.

Paskutinėje atakoje vilniečius nuo pralaimėjimo išgelbėjo M. Girdžiūnas, po Speedy Smitho perdavimo likus žaisti 1,1 sek. smeigęs taiklų tritaškį iš aikštės kampo.


Aikštės šeimininkų bandymas sukurti stebuklą baigėsi su Gyčio Radzevičiaus blokuotu metimu.

Rytas“: Margiris Normantas ir Speedy Smithas (9 rez.p.) po 12, Arnas Butkevičius ir Ivanas Buva po 11, Gytis Radzevičius ir Jarvis Williamsas po 8, Tanneris Leissneris 6, Mindaugas Girdžiūnas 5, Evaldas Kairys ir Lukas Uleckas po 0.

SIG: Jordanas Howardas 21, Ike Udanohas ir Jean-Baptiste Maille po 10, Kameronas Tayloras ir DeAndre Lansdowne'as po 8.

Kitas rungtynes „Rytas“ žais kovo 15-ą dieną namie su Tenerifės „Lenovo“ komanda, o paskutines – kovo 23-ąją su Sombathėjaus „Falco“.

Į FIBA Čempionų lygos ketvirtfinalį žengs dvi pirmąsias vietas „Top 16“ etapo keturiose grupėse užėmusios komandos. Ketvirtfinalyje bus žaidžiama serija iki dviejų pergalių.

Finalo ketvertas gegužės 6-8 dienomis vyks Bilbao mieste.

Standings provided by SofaScore LiveScore
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (4)